Folkloraši Starog Brestja proslavili 25 godina osnutka i rada svog društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.11.2019. 11:27:08
Folkloraši Starog Brestja proslavili 25 godina osnutka i rada svog društva

Foto: KUU Staro Brestje

Kulturno umjetnička udruga Staro Brestje svečanim koncertom obilježila svoju obljetnicu.



KUU Staro Brestje proslavila je 25. obljetnicu rada koncertom pod nazivom "Kud hodili, sretni bili". U prepunoj dvorani NS Sesvete, protekle subote, 9. studenoga, premijerno je pred domaćom publikom izvedena koreografija prigorske svadbe kojom je KUU Staro Brestje u rujnu na međunarodnom festivalu u Bugarskoj osvojila 1. nagradu. 


Stotinjak izvođača, što sadašnjih, što bivših članova, izvelo je koreografije iz raznih dijelova Lijepe naše. Koncert su svojim sudjelovanjem uveličali i gosti DFA Sesvetska Sela, KUD Orač - Mala Mlaka i dugogodišnji prijatelji FA Petrinjčica iz Petrinje. 


U sklopu svečanosti u dvorani je prikazan i film o radu društva. Goste je pozdravio predsjednik društva Željko Tupek koji je u ime udruge uzvanicima i sponzorima uručio prigodne zahvalnice i poklone. 


Svečanosti su nazočili pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, predsjednik i dopredsjenik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, predsjednik ZAFAZ-a Drago Topolovec, župnik župe Brestje Zlatko Pavletić i predsjednik Mjesnog odbora Straro Brestje Stjepan Horvat.


Druženje uz veselu atmosferu nastavljeno je u društvenom domu u Starom Brestju do dugo u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2024. 12:39:04

Create Account