Folklornim susretima završile ovogodišnje "Domjanićeve noći"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2019. 20:45:42
Folklornim susretima završile ovogodišnje "Domjanićeve noći"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nedjeljnim folklornim susretima, a na večer i uobičajenom zabavom završila je ovogodišnja 11. manifestacija "Domjanićeve noći" u Adamovcu.



Sudjelovanjem 11 KUD-ova i udruga  na folklornim susretima u Adamovcu završeni su službeni programi ovogodišnjeg 11. izdanja ove značajne sesvetske kulturološke i baštinske manifestacije.  Na velikoj pozornici pod šatorom nastupilo je deset folklornih društava: Domaćini KUD Dragutin Domjanić Adamovec, KUU Staro Brestje, KUD Graničar Čazma, HKUD Željezničar, KUD Kašina, Češka beseda, KUD Remete, KUD Bednja, Eko etno udruga Prigorske sem gore list Blaguša i KUD Strmec. Uz njih nastupila je i plesna skupina Emerald koja njeguje irske nacionalne plesove, a to je sad moderno kod Hrvata.


U protekla tri dana posjetitelji su mogli uživati u mnogim programima koje je ponudila ova manifestacija u Adamovcu, a na organizatoru KUD-u Dragutin Domjanić iz ovog prigorskog naselja je da i na godinu pokuša zadržati visoku kvalitativnu razinu programa, posebice onih usmjerenih ka očuvanju kajvavskog jezika u poeziji, prozi i popevki. Adamovec, kao rodno mjesto najvećeg kajkavskog pjesnika Dragutina Domjanića doista zaslužuje imati takav jedan festival, najznačajniju kajkavsku manifestaciju na području Grada Zagreba i za očekivati je da će gradski oci, koji god oni bili malo jače poduprijeti ovaj značajni događaj. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account