Folklornim susretom završeno Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2018. 9:14:13
Folklornim susretom završeno Kašinsko Petrovo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nastupima 12 društava na folklornim susretima u Kašini je u nedjelju završena trodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo.



Bio je to prekrasan folklorni dan koji je otvorio i pozdravio u ime gradonačelnika predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, a u koji je izvrstan uvod dao puhački orkestar DVD-a Kašina pod ravnanjem Banka Šarkanja. Nakon orkestra pod velikim šatorom postavljenim pokraj društvenog doma, svoje su nastupe nizali čuvari naše folklorne baštine, KUD-ovi i mješoviti zbor Eko-etno udruge Prigorske sem gore list.


Uz njih u programu su sudjelovali KUD-ovi: Valentinovo, Hrastovička Gora z Hrastovice, Straro Brestje, Kolo, Sesvetska Sela, Bosiljak, Sesvete, Veseli Prigorci i domaćini KUD Kašina.


Istovremeno u društvenom domu Udruga žena Kašine pripremala je slastice za sve sudionike, ali i posjetitelje, pa su se tako mnogi osladili izvrsnim palačinkama ili mnogim drugim vrstama kolača koje su znalački pripremale članice udruge. 


A Udruga Planinska družina pod vodstvom Njegoslava Blažeka Sove imala je kreativnu radionicu za djecu. Ovaj danas privatni detektiv veliki dio slobodnog vremena posvećuje očuvanju i uređenju okoliša u kojem obitava s obitelji, ali interakciji s djecom gdje svoje bogato stručno iskustvo pretočuje u razvijanje dječje fine motorike, intuicije i spretnosti, pa su tako mališani s mnogo znatiželje istraživali zadane im teme na radionici.


Naravno da je sve završilo velikom veselicom, najvećim dijelom grizući nokte uz praćenje utakmice, a potom nakon pobjede sveopćim oduševljenjem, glazbom, pjesmom i plesom.


Sve čestitke organizatorima manifestacije KUD-u Kašina i Mjesnom odboru Kašina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.6.2023. 11:53:07

Create Account