Gimnazija Sesvete danas ugošćuje gimnaziju Kinjo Gakuin iz Japana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2019. 11:28:23
Gimnazija Sesvete danas ugošćuje gimnaziju Kinjo Gakuin iz Japana

Foto: Plakat

Gimnazija Sesvete u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba organizira međunarodni susret s Japanskom privatnom srednjom katoličkom školom Kinjo Gakuin iz Nagoye.



Susret počinje danas dočekom u Zračnoj luci Franjo Tuđman i kratkim druženjem te se nastavlja u petak i subotu. 


U petak 22. ožujka 2019. japanski učenici i nastavnici bit će gosti cjelodnevnog programa u prostorijama Gimnazije Sesvete koji završava sudjelovanjem zborova Obiju škola na križnom putu i misi u Pastoralnom centru župe Svih svetih u Sesvetama. 


Druženje se nastavlja u subotu od 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu gdje će nastupiti pjevački zbor sesvetske gimnazije i  Kinjo Gakuin Glee Club.


Svrha ovoga međunarodnoga susreta je glazba, promocija srednjoškolskih pjevačkih zborova te upoznavanje različitih kultura i običaja. Razmjenjujući znanja, iskustva i prijateljstva, učenici i nastavnici obiju škola moći će uz međusobno uvažavanje doživjeti što znači biti građanin svijeta.


Uz prezetacije Hrvatske i Japana, škola i oblika obrazovanja, učenici će sudjelovati u raznim radionicama, osobito kaligrafije, pisanja glagoljice te izradi tradicijskih ogrlica. Gimnazija Sesvete predstavit će Svoje osobitosti kao što su sportske aktivnosti, dramska, zborska, medijska nastava i nastava različitih jezika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account