Glupost zvana hrvatska administracija - Pola Vugrovca je Đurđekovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.3.2019. 11:26:00
 Glupost zvana hrvatska administracija - Pola Vugrovca je Đurđekovec

Foto: Ilustracija

Nevjerojatna bedastoća: Otac i majka imaju adresu u Vugrovcu, a njihova šestogodišnja djevojčica u susjedom Đurđekovcu iako žive u istom stanu, dok je stvarna granica naselja  stotinjak metara dalje.



Gotovo je nevjerojatno kako administracija bez imalo pameti i razmišljanja može nanijeti probleme građanima. Dugi niz godina, možda i stotinama, građani, mještani svakog prigorskog naselja dobro znadu granice područja na kojima žive. Dobro se to znalo i u nekdašnjim Mjesnim zajednicama, no kad se sve to preustrojilo na današnje Mjesne odbore, najednom su nastali problemi. Ne svugdje, ali ovdje navodimo oprostite na izrazu, ali doista idiotske primjere gluposti naše administracije. 


Vugrovec i Đurđekovec dva su susjedna naselja, oduvijek su tu mještani živjeli većinom u slozi i prijateljstvu, a tako je uglavnom i danas. Nekim neobjašnjenim i nevjerojatnim odlukama dogodilo se to da je dio Vugrovca naprosto završio u Đurđekovcu. Čija je to bila bistra odluka nismo išli istraživati, ne znamo niti je to u ovom slučaju važno. Važno je da građani i jednog i drugog naselja žele da se to riješi, no taj problem star više od 20 godina nikako da se odmota. Nevjerojatno je da se u ovoj zemlji čudesa nešto može odcijepiti potezom pera, međutim isti princip ne vrijedi kad se pokuša sve vratiti na staro. 


Da pojasnimo, dio Vugrovca od ulaza iz Zlatarske duž ulice Augusta Šenoe potpao je pod Đurđekovec. Jedna strana ulice je Vugrovec, druga Đurđekovec, a svima je jasno da u naravi tako nije, niti je ikad bilo. Primjerice, OŠ Vugrovec više nije u Vugrovcu, nego u Đurđekovcu. Područni vrtić Vugrovec, administrativno nije u Vugrovcu, nego u Đurđekovcu. Jedna mlada tročlana obitelj ima različite adrese. Otac i majka žive u Vugrovcu, a njihova šestogodišnja djevojčica u Đurđekovcu iako žive u istom stanu na prvom katu i nije im jasno je li im kuhinja možda u Vugrovcu ili susjednom selu. Iako je stvarna granica stotinjak metara dalje. 


Građanima to stvara probleme, zbog toga je u Vugrovcu svojedobno bio i gradonačelnik Bandić i kad on unatoč toga što želi, nije mogao to riješiti sam u proteklih nekoliko godina, tada se vidi sva veličina naše administracije i naših propisa. U međuvremenu su i građani i oba mjesna odbora, a i Vijeće Gradske četvrti Sesvete poduzelo sve što može da se procedura riješi i konačno skine s dnevnog reda ova neviđena glupost. 


Građanima Vugrovca odavno je već prekipjelo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2023. 20:52:06

Create Account