Gorio je auto, građani nas nazivali, a vatrogasci vježbali (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.3.2020. 22:39:59
Gorio je auto,  građani nas nazivali, a vatrogasci vježbali (video)

Foto: DVD Sesvete

Sesvetski su vatrogasci u srijedu navečer održali vježbu gašenja zapaljenog vozila i spašavanja putnika rezanjem vozila.




Zvonio nam je u srijedu navečer telefon, a i stigle su poruke u inbox o požaru vozila i to zamislite gdje, ispred sesvetskog vatrogasnog doma!  Vatrogasci su uvježbavali gašenje zapaljenog vozila iz kojeg je sukljao plamen, te izvlačenje iz vozila rezanjem. Za tu su vježbu dovukli neki stari karavan.


Sve je odrađeno brzo i profesionalno, a zamjenik predsjednika DVD-a Sesvete Matija Ruga kaže da se radi o rutinskim vježbama kakve stalno provode. "To su naše redovite vježbe. Večerašnja tema je požar osobnog automobila, te spašavanje unesrećenih u prometnoj nesreći", rekao nam je Ruga.


"Dobro je to što su građani na oprezu i što javljaju, no možda bi svoja zapažanja bilo bolje prvo dojaviti hitnim službama nego medijima", malo u šali, a ponajviše u zbilji rekao je predsjednik društva Neno Gložinić dodajući da se ovdje očito radilo o vježbi, jer se sve događalo ispred vatrogasnog doma uz veliki broj vatrogasaca  i to još uz publiku i znatiželjnike, po čemu se, dakle, moglo se zaključiti da se radi o vježbi.


Mi bismo pak rekli, hvala dragi čitatelji na budnosti i promtnoj obavijesti, a vatrogascima naše divljenje na njihovu predanom radu, jer, podsjetimo, oni su svi dobrovoljci i svoje slobodno vrijeme odvajaju za vatrogastvo za što pak osobno ne dobivaju nikakvu novčanu naknadu.



Video: DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account