Građani Brestja ponovo prijete prosvjedima zbog narušene kvalitete života

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2021. 12:25:16
Građani Brestja ponovo prijete prosvjedima zbog narušene kvalitete života

Foto: Sesvete danas

Dvije izabrane vijećnice M.O. Staro Brestje uputile su, kako kažu u ime građana Brestja, otvoreno pismo tvrtkama: VIO, Zagrebačke ceste i Bubanj d.o.o. niskogradnja.


Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:



"Poštovani,

Nadležni za nadzor radova vezanih za izgradnju kanalizacijskog sustava u naselju Staro Brestje, Sesvete u ulici Horvatova i ulici E.Vidovića.


Kao novoizabrane vjećnice u MO Staro Brestje, obraćamo vam se ispred stanovnika Horvatove ulice i tražimo od vas hitno rješavanje i sanaciju problema te iste ulice. 

Navedeno stanovništvo je ponovo izloženo jednom od gorih građevinskih terora, poslije onoga sto smo podnijeli s gradnjom Brestovečke ulice prije jedne i pol godine.


Tvrtka BUBANJ d.o.o NISKOGRADNJA koja vrši radove prekapanja i postavljanja kanalizaciske infrastrukture u Horvatovoj i sporednim ulicama sjeverozapadnog dijela S.Brestja ne obavlja adekvatno svoj posao. Uslijed velikih kiša, a loše zasutih kanala, dolazi do izrovavanja istih kanala i velikih jaruga po ulici, pa stanovništvo uopće nije u mogućnosti  prometovati automobilima po istoj. U posjedu smo Ugovora i troškovnika iz kojega je vidljivo da se tvrtka BUBANJ d.o.o obavezuje prati ulice da bi se spriječilo podizanje prašine. Strpljenje stanovnika, koji nisu protiv izvođenja radova nego su protiv načina na koji se isti obavljaju, je na rubu ponovnog pokretanja demonstracija i drugih vidova izražavanja svoga nezadovoljstva.

Upoznati smo s tim da postavljanje velikih kanalizacijskih cijevi i kolektor još uvijek nemaju tehničku uporabnu dozvolu i da se očekuje izlazak tehničke inspekcije na teren. Nismo dobili relevantne informacije kada bi to trebalo biti, tako da je to situacija koja kod stanovništva stvara još veću bojazan i nezadovoljstvo!


Obraćamo vam se sa željom i nadom da će se ovaj problem dovesti u red, i da će se svi prekopi riješiti s postavljanjem tankog sloja asfalta jer građanima toga dijela Brestja predstoji cijelo ljeto u prašini pa da barem mogu normalno prometovati s automobilima. Očekujemo da će se odmah po završetku radova učiniti kompletna sanacija svih ulica....

Spomenut ćemo i sigurnost naše djece koja tamo žive. Veliki broj njih svakodnevno odlazi u školu  i dolazi natrag doma upravo po tim raskopanim ulicama. Strepimo da bi uslijed katastrofanog stanja ulica moglo doći i do ozljeda djece.

Starije stanovništo živi zatočeno u svojim dvorištima jer se ne usude izaći na ulicu zbog mogućih padova.

Uslijed ove trenutne situacije izbornog procesa gdje Gradska skupština Grada Zagreba i Vijeće Gradske četvrti Sesvete još uvijek nisu konstituirane, obraćamo se vama i molimo da se poduzmu adekvatne mjere već danas!!!


S poštovanjem,


Anđa Čujić (izabrana vijećnica Mjesnog odbora Staro Brestje)

Mia Bokulić (izabrana vijećnica u Mjesnom odboru Staro Brestje)"


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2023. 13:35:30

Create Account