Gradonačelnik Bandić obišao gradilišta u Sesvetama (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2018. 17:44:18
Gradonačelnik Bandić obišao gradilišta u Sesvetama (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao gradilišta domova mjesne samouprave u Kučilovini i Sesvetskoj Selnici, te dovršenu Vugrovečku ulicu u Popovcu. 



Prvi teren koji je posjetio gradonačelnik bio je Mjesni odbor Kučilovina, na čijem su novom objektu počeli radovi, a gdje su ga dočekali čelnici Sesveta Stjepan Kezerić i Dražen Markota, brojni mještani i tamburaši. Radovi su vrijedni oko 3 milijuna kuna, a objekt će biti na tri etaže površine 400 kvadrata. Prije se na tom mjestu nalazio stari dom koji je srušen kako bi se izgradio novi, adekvatniji potrebama. Radove financira Gradska četvrt Sesvete iz Plana komunalnih aktivnosti. 


"To je jedan od rijetkih domova u mjesnim odborima Sesveta koji nije obnovljen. Koristit će ga mjesni odbor, vatrogasci i svi zainteresirani", istaknuo je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete, Stjepan Kezerić. 


Gradonačelnik Bandić polažući povelju u kamen temeljac istaknuo je da on osobno i Grad vodi računa o ravnomjernom razvoju grada. "Zavidan sam Željku Blažinoviću, motoru gradskog vatrogastva koji živi ovdje u ovom prekrasnom pitoresknom mjestu u kojem će svi građani sad biti sretni, jer će dobiti svoj novi društveni prostor", izjavio je Bandić. Radove i budući objekt blagoslovio je župnik vlč. Filip Lucić, a cijeli skup su svirkom popratili članovi KUD-ova Kašina i Dragutin Domjanić Vugrovec, no nisu imali puno posla, jer po običaju gradonačelnik je nakon kratkog zadržavanja hitao dalje.


Iz Kučilovine se sa suradnicima prevezao do Popovca gdje je zimus i proljetos rekonstruirana i konačno završena, o čemu smo u nekoliko navrata pisali, Vugrovečka ulica u duljini od 360 metara. Bandića i delegaciju dočekala je predsjednica m.o. Popovec Ljiljana Kutleša s članovima odbora i pojedinim mještanima. Za naše sumještane ova prometnica zaista mnogo znači i sad kad je rekonstruirana puno je sigurnija za promet, rekonstruirana je djelomično i infrastruktura, a ono najvažnije izgrađen je i nogostup, pa su pješaci, posebice djeca puno sigurniji. Radi se puno, aktivni smo i nadam se da ćemo još više napraviti za naše mjesto, rekla je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Popovec, Ljiljana Kutleša.


Iz Popovca Bandić je potom stigao u Sesvetsku Selnicu gdje se također gradi novi dom mjesne samouprave. I ovdje je stari vatrogasni dom srušen i na njegovo mjestu gradi se i već je u visokoj fazi izgradnje prostor mjesne samouprave koji će na tri kata u površini od gotovo 400 kvadrata imati garažu za vatrogasce, veliku dvoranu za svečanosti, te niz raznih drugih korisnih prostora kako za vatrogasce, tako i za sve druge društveno - političke organizacije i udruge koje djeluju na tom području. Pokraj doma izgrađeno je i dječje igralište, odnosno asfaltno igralište za kolektivne sportove. Sveukupno će biti uloženo oko 5 milijuna kuna sesvetskih sredstava, a koristit će ga, najvećim dijelom, vatrogasci, malonogometni klub, organizirat ćemo razne prezentacije, slavit će se rođendani i tako dalje", napomenuo je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora, Stjepan Nedeljko.


Nakon razgledavanja doma Bandić se zaputio u društvu pročelnica MIrke Jozić - za gospodarstvo, i Renate Šimun - za mjesnu samoupravu, te sesvetskih čelnika do obližnjeg "Zelenog otoka". 


"Ovo bi trebao biti primjer kako bi se trebali izgraditi zeleni otoci, doduše ovdje ima otpada pokraj punih kontejnera što znači da se treba povećati frekvencija pražnjenja i to ćemo brzo riješiti", rekao je gradonačelnik dodajući kako je ipak riječ samo o prijelaznoj fazi. "Zeleni otoci imaju tek trenutačnu važnost. Kada zaživi selekcionirano skupljanje otpada, tada će i ti objekti prestati imati današnju važnost, a mnogi će se vjerojatno tada i ukloniti", zaključio je Bandić uz napomenu pročelnici Šimon da u što skorije vrijeme svi mjesni odbori dobiju od dva do četiri takva zelena otoka.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account