Gradonačelnik Bandić u petak dopodne posjetio Brestje i Dumovečki Lug (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2019. 12:54:10
Gradonačelnik Bandić u petak dopodne posjetio Brestje i Dumovečki Lug  (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kao što je nedavno i obećao, gradonačelnik Milan Bandić jutros je posjetio Staro Brestje gdje su u tijeku radovi završetka izgradnje vodovodne mreže, te sanacije i rekonstrukcije pojedinih ulica. Jutros je krenula rekonstrukcija ulice Ive Dulčića.



Nakon izgradnje cjelokupne nove komunalne infrastrukture na području Starog Brestja, jutros su započeli radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Ive Dulčića duljine 300 metara od raskrižja s Brestovečkom do Ulice Ciklama. U narednih 30 dana bit će uređen sustav oborinske odvodnje s rekonstrukcijom kolnika, a samim završetkom obuhvatit će se uređenje hortikulturalne plohe. Za trajanja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, tijekom koje će prometovanje biti omogućeno samo stanarima te ulice. Istovremeno u tijeku je sanacija prekopa kolnika na cjelokupnoj Brestovečkoj. 


Gradonačelnik Bandić uvjerio se o fazama i tijeku radova. Njegovu izjavu, te izjavu direktora Vodovoda i odvodnje Marina Galijota možete pogledati u video zapisu.


Gradonačelnik Bandić također je posjetio Dumovečki Lug gdje građani traže proširenje glavne prometnice s izgradnjom nogostupa, izgradnju kanalizacije koja ne postoji u tom naselju, te izgradnju dječjeg igrališta. 


"Kada me prošli tjedan nazvala sugrađanka gđa Ivanka Hadžić iz Bilogorske ulice u Dumovečkom Lugu u emisiju Zagrebi po Zagrebu Radija Sljeme i pitala "Znate li gradonačelniče gdje je Dumovec Lug, u kojeg se već 30 godina ništa ne ulaže? Ni kanalizacija, ni nogostup, ceste su nam očajne…" rekao sam da ću idući tjedan doći s direktorom Zagrebačkih cesta, predsjednikom Mjesnog odbora i direktorom Vodoopskrbe i odvodnje u Dumovečki Lug gdje smo radili autobusno okretište. Prema tome, ja znam svaku ulicu u Zagrebu.

Evo nas danas na licu mjesta, da popričamo s ljudima i vidimo u čemu je problem", rekao je Bandić po dolasku u Dumovečki Lug. 


Za proširenje ulice, kako smo čuli, potrebno je otkupiti oko metar širine od vlasnika parcela uz prometnicu, no kako se moglo čuti, pojedini vlasnici ne žele prodati, te sami sebi koče širenje prometnice. No, zato će već slijedeći tjedan biti postavljeni uspornici na Bilogorsku ulicu, glavnu prometnicu kroz Dumovečki Lug. Izgradnja kanalizacije na cjelokupnom području Sesveta gdje je još nema je u projektiranju, a cjelokupni je projekt prijavljen za financiranje iz europskih fondova i, kako je rekao direktor VIO Marin Galijot, sve bi trebalo biti završeno do kraja 2023. godine. 


Što se tiče igrališta građani su gradonačelniku pokazali parcelu u vlasništvu grada na samom rubu naselja i on je odmah zadužio svoje pročelnike i suradnike da se krene s postupkom izgradnje igrališta, a šefu komunalnih redara naredio da se promtno riješi ruglo od brda starih kontejnera na jednoj parceli. 


Građani su bili zadovoljni gradonačelnikovim posjetom, a on im je obećao skori povratak da se uvjeri kako napreduje realizacija dogovorenog. 


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account