Gradonačelnik večeras provjerio kasni li ZET-ova linija 223

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2018. 21:26:22
Gradonačelnik večeras provjerio kasni li ZET-ova linija 223

Foto: HTV

Zbog problema kašnjenja autobusa na liniji broj 223 Dubrava - Trnovčica - Dubec, na koji se u današnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu požalio jedan od sugrađana, gradonačelnik je večeras i osobno provjerio kako funkcionira ta linija.


Podsjetimo, u našem programu jutros se sugrađanin požalio na konstantna kašnjenja linije 223 te objasnio kako je kašnjenje iste izazvalo produženje tramvajske pruge iz Dubrave do Dupca. Gradonačelniku je ponudio i tri rješenja među kojima je predložio da se na toj autobusnoj liniji smanji broj autobusa ili da se u svaki ugradi GPS lokator kako bi građani preko aplikacije koje bi imali na svojim mobitelima mogli provjeriti gdje se autobus trenutno nalazi.


Gradonačelnik je nešto prije 20 sati odlučio provjeriti kako funkcionira linija 223.


Kada su neke špice ne možemo isto preduhitrit dvije ili tri minute prije ili kasnije. Pitanje je hoće li u špici doći na vrijeme iako je na vrijeme krenuo. Ako građani žele da imamo 45, a ne 53 polazaka onda neće biti kašnjenja. Mislim da je bolje da se koju minutu zakasni, ali da se ima više polazaka. Građani odlučuju, objasnio je gradonačelnik.


Polazak autobusnih linija s okretišta Dubrava komentirao je i voditelj prometa u autobusnom pogonu Dubrava, Damir Kostanjski.


53 polaska imamo dnevno u radnom danu, 30 polazaka u vikendima. Jedino je problem što je vozno vrijeme takvo kakvo je. Promet je takav kakav je. Ako ne stigne bus skrenuti do Dankovečke na prvu fazu, on kasni na svoj polazak iz Dupca - to je jedna situacija koja se događa u vršnim opterećenjima prometa, rekao je Kostanjski.


Na novinarski upit postoji li mogućnost da se korigira vozni red Kostanjski je dodao da ako se korigira vozni red linije 223 da će bit manje polazaka i da će bit redovitiji. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:32:20

Create Account