HDZ-ovi kandidati za EU parlament u Sesvete stigli vlakom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2019. 14:14:20
HDZ-ovi kandidati za EU  parlament u Sesvete stigli vlakom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i Darpro.tv

Danas dopodne u Sesvetama je boravila "Zelena" polovica liste HDZ-a za EU parlamentarne izbore.



Dvanaestoro kandidata HDZ-a za skorašnje europske parlamentarne izbore podijeljeno je po pola, dakle po šest u "plavu" ili mediteransku i "zelenu" ili kontinentalnu skupinu. Svih šestoto kadidata iz "zelenog tima" na čelu s nositeljem liste Karlom Resslerom, posjetilo je tijekom današnjeg dopodneva Sesvete. 


Nositelj liste Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić dovezli su se jutros vlakom  u pratnji Radoslava Dumančića koji ih je na to i nagovorio do Sesveta, gdje su ih dočekali predstavnici sesvetskog HDZ-a, Ante Plazonić i Dražen Markota. Ova vožnja vlakom i silazak na sesvetskom kolodvoru simbolična je potpora kandidata za europarlamentarce u  namjeri izgradnje novog kolodvora, te svakako potrebi hitnog rješavanja najopterećenijih sesvetskih pružnih prijelaza, a u što su se i sami uvjerili prelazeći potom prugu kod sajmišta.


Upravo je sajmište bilo jedno od destinacija njihova dolaska u Sesvete gdje su u društvu sada već bivšeg, ali i sadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, Andrije Mikulića i Drage Prgometa družili se s građanima.


Potom su dovedeni na prostor Sljemena gdje ih je dopredsjednik udruge Zelene i plave Sesvete Radoslav Dumančić upoznao s idejom transformacije cjelokupnog tog industrijskog kompleksa u budući javno - društveni kompleks, praktično buduće središte Sesveta u kojem bi osim većine javnih ustanova i institucija, trebalo biti i mnoštvo ostalog sadržaja, a za što je iz europskih fondova za razvoj ideje već odobreno milijun i pol eura s rokom realizacije tog dijela u naredne tri godine. Domaćini su zatražili od budućih europarlamentaraca potporu u Briselu za financiranje izgradnje cijelog projekta iz omotnice 2021. - 2027. 


Naime, cijeli kompleks trebao bi biti osmišljen prema najsuvremenijim postulatima življenja u urbanim sredinama, a Europa ima za cilj iz predloženoga, a potom i izvedenoga donijeti zaključak o mogućnostima tranformacije prethodnih i sadašnjih industrijskih kompleksa gradova Europe u gradove budućnosti, čiste zelene energije i gospodarenja svim resursima za dugoročno održivi život i razvoj. Nagađa se da bi današnji projekt transformacije Zagreba (ustvari Sesveta) Progireg, a u što su kao piloti svaki na svoj način uključena još dva europska grada Dortmund i Torino u končanici mogao biti investicija teška možda i milijardu eura, svakako djelomično iz europskih fondova, te uz privatnu inicijativu, ovisno što će se i kako će se opredijeliti projektanti i drugi zaduženi za viziju cjelokupnog projekta.


Svi kandidati na čelu s Resselom dali su snažnu podršku projektu Progiregu, te se potom zaputili u novi obližnji prostor šahovskog kluba gdje su mladi nositelj liste Karlo Ressel inače strastveni šahist i Radoslav Dumančić odigrali jednu brzopoteznu partiju šaha. Pobjednik za ovu priču nije važan, mada zlobnici tvrde da je Dumančić pustio. Valjda radi boljih odnosa i još snažnije potpore. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account