Hoće li cestu u Popovcu konačno završiti u trećem roku?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2018. 17:27:44
Hoće li  cestu u Popovcu konačno završiti u trećem roku?

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dio Vugrovečke ulice u Popovcu i dalje je zatvoren za promet u trećem roku dovršetka.


Vugrovečka ulica u Popovcu od Varaždinske do Reljkovićeve već je više od dva mjeseca zatvorena za promet, a bit će još dva tjedna. Ne bi to bilo ništa neuobičajeno, jer očito se mora napraviti veći zahvat i da je odmah najavljeno da će radovi trajati tri mjeseca, vjerojatno bi se puno manje ljudi bunilo nego danas. No, rok završetka radova već  je dva puta produljivan i to za mjesec dana. 


Radovi su počeli 30. siječnja kad je zatvoren promet na toj dionici. Prvotni rok za završetak radova bio je 20. veljače. Vrlo je čudno da stručnjaci izvođača radova nisu mogli točno izračunati koliko se oni trebaju odvijati. Doduše, moramo im priznati i nepovoljne vremenske uvjete u drugom dijelu veljače, prvo više dana velikih minusa, a potom i obilan snijeg. To je nagnalo izvođača da produži rok za završetak radova na 23. ožujka. 


Ponovo moramo tražiti alibi i olakotne okolnosti za probijanje roka naših izvođača, jer bila je velika kiša i nije se više dana moglo raditi. Bio je to razlog za još jedno produljenje roka završetka, s 23. ožujka na 20. travnja.   


Sada je, valjda, lijepo vrijeme i nadajmo se da će to pomoći u završetku radova i puštanju prometa. 

Spojnu cestu Popovca i Markovog Polja svakodnevno koristi više tisuća građana, bilo u dnevnoj poslovnoj migraciji, bilo za dolazak do groblja ili iz svih ostalih razloga. Službeno navedena obilaznica je: Varaždinska – Komesova – Reljkovićeva – Vugrovečka, dvije lokalne vrlo uske prometnice na kojima se dva osobna vozila jedva mimoiđu, a takav veliki promet osim što izaziva poteškoće vozačima koji koriste obilaznicu, čini i poteškoću stanarima dviju spomenutih ulica (Komesove i Reljkovićeve).

Ostaje nada da će 20. travnja biti poštivan kao konačni rok za završetak, te da će svi korisnici spojnog pravca Popovec – Markovo Polje i obrnuto konačno odahnuti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account