Hoće li poskupljenje parkinga građanima dići tlak?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2018. 16:27:09
Hoće li poskupljenje parkinga građanima dići tlak?

Foto: Zagreb parking

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije želio komentirati neslužbene informacije o poskupljenju parkinga, a na pitanje novinara hoće li Zagrepčanima "narasti tlak" zbog toga, rekao je da neće, objavila je HINA, prenosi HRT.


Na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu Bandić je na novinarski upit hoće li građanima narasti tlak zbog najave poskupljenja parkinga u Zagrebu kazao kako zbog toga građani ne bi trebali imati problema s tlakom. "Ne znam gdje ste to pročitali. Zbog poskupljenja Zagrepčani ne bi trebali imati probleme s hipertenzijom", kazao je Bandić.


Na upit hoće li uopće biti poskupljenja ponovio je da dizanje cijena parkinga ne bi trebao biti razlog za hipertenziju Zagrepčana. Mediji su protekloga tjedna objavili neslužbene informacije da Zagrebački holding predlaže više cijene parkiranja u tri od četiri zone i uvođenje nove pete zone. 


U tom prijedlogu koji je navodno upućen Gradu, osim povećanja cijena za javna parkirališna mjesta, Zagrebački holding predlaže i povećanje cijena u javnim garažama, ograničenje parkiranja unutar jedne zone te produživanje naplate parkiranja u prvoj zoni do ponoći.


Inače, kako se može u zadnje vrijeme čuti, dio Sesvećana nije suglasan s time da se naplata parkiranja proširi u Sesvetama i izvan središta naselja. No, čuli smo i suprotno mišljenje jednog mještana Vugrovca. "Pa kaj kad se dojde u Zagreb, svugde moraš platiti parkiranje. U Sesvetama bar imaš besplatno dole gde je bilo klizalište. Danas više niš nije mukte", rekao je Vlado ne želeći reći prezime. 


Jedan stanar Luke (Darko) ima pak drugo mišljenje. "Kad smo kupili stan, a bilo je to davno, rečeno nam je da imamo u cijeni stana i jedno parkirno mjesto. Kaj da sad plaćamo ono kaj smo već davno platili pogotovo ak bu parkiranje još i pokskupelo", pita se. 


Odluka za Sesvete još nije donijeta, a ako i hoće, doznaje se iz upućenih krugova, stavari bi trebali dobiti sve beneficije. Naravno oni gdje je doista parkirno mjesto vezano uz stan odnosno zgradu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2024. 13:16:57

Create Account