HŽ obećava poboljšanje sigurnosnog sustava željezničkih prijelaza

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.11.2018. 8:30:37
HŽ obećava poboljšanje sigurnosnog sustava željezničkih prijelaza

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon sastanka u Sesvetama predsjednika Stjepana Kezerića i direktora HŽ-a, predsjednik uprave HŽ infrastrukture poslao je u Sesvete dopis naziva predmeta: Poboljšanje sustava upravljanja branicima na Željezničko-cestovnim prijelazima u Sesvetskom Kraljevcu.



U dopisu koje je potpisao predsjednik uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić obećava se vrlo skoro poboljšanje sustava upravljanja sigurnosnim uređajima prijelaza na dionici Sesvete - Dugo Selo. Evo što piše u dopisu:


Na temelju dopisa Gradske četvrti Sesvete, kl. 363-01/18-011328, ur.br.251-06-11-12-18-8 od 30. listopada 2018., kojim se traži poboljšanje sustava upravljanja branicima na Željezničko-cestovnim prijelazima u Sesvetskom Kraljevcu, daje se sljedeći odgovor:


HŽ lnfrastruktura je provela analizu stanja uređaja za osiguravanje prijelaza na Željezničko-cestovnim prijelazima Strojarska cesta i Ulica lve Politea u Sesvetskom Kraljevcu kojima rukuje isti čuvar prijelaza. Pronadeno je tehničko rješenje za poboljšanje funkcioniranja uređaja za osiguravanje prijelaza u sklopu postojećeg signalno-sigurnosnog  uređaja na pružnoj dionici Sesvete - Dugo Selo. Za odabrano tehničko rješenje potrebno je izraditi tehničku dokumentaciju na temelju koje će se izvesti radovi. Očekuje se da će ovo privremeno tehničko rješenje kojim će se poboljšati rad postojećeg uređaja za osiguravanje prijelaza biti u funkciji u roku od najviše tri mjeseca.

Konačno tehničko rješenje s novim automatskim elektroničkim uređajima za osiguravanje prijelaza na oba navedena Željezničko-cestovna prijelaza bit će izvedeno u sklopu projekta modernizacije i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo - Križevci, u kojem je predviđen ugradnja novog elektroničkog signalno-sigurnosnog uređaja na pružnoj dionici Sesvete - Dugo Selo.




Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account