Ilegalno navažanje građevinskog otpada na području Sesveta i dalje na djelu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2018. 8:27:40
Ilegalno navažanje građevinskog otpada na području Sesveta i dalje na djelu

Foto: Čitatelj Sesveta danas

Nakon razotkrivenog ilegalnog navoza građevinskog otpada iza „Sljemena” i sankcioniranja počinitelja, sve se ponavlja. Sad se navozi na Rimski put.



Jedan čitatelj našeg portala koji je želio ostati anoniman (ime  prezime poznati redakciji), zapazio je i reagirao na, po njemu, sumnjivo navažanje građevinskog otpada na zemljište uz Rimski put. Iz automobila je mobitelom poslikao i poslao u našu redakciju fotografije koje pokazuju istovareni otpad, ali i kamion koji je to učinio (u ovom trenutku registracija je pikselizirana, ali u slučaju potrebe nadležnima ćemo rado ustupiti cjelovitu fotografiju).


Tvrdi da ne zna radili se o privatnom ili javnom prostoru, dakle je li spomenuta izvršena radnja bila ilegalna ili legalna.


U kratko vrijeme nismo uspjeli identficirati vasništvo nad zemljištem, međutim u konzultacijama smo doznali da bez obzira na oblik vlasništva, otpad se ne smije navažati kako bi tko gdje htio. I za navažanje otpada na privatnu parcelu treba dozvola nadležne institucije i to samo pod uvjetom da se radi o neopasnom građevinskom otpadu i to samo i isključivo građevinskom.


Očito da nas institucije još uvijek teško štite od ovakvog neodgovornog ponašanja pojedinaca i stoga je upravo na građanima da svojom građanskom odgovornošću i aktivnošću prepoznaju nelegalne radnje i o tome obavijeste nadležne institucije ili, kao u ovom slučaju, medije. 


Zahvaljujemo i čestitamo našem sugrađanu na građanskoj odgovornosti i savjesnosti. Sad je na redu Gradsko redarstvo da poduzme daljnje potrebne korake.


Inače, ovo nije usamljeni slučaj, upravo u ovim trenucima prilikom dovršenja ovog članka dobili smo još jednu dojavu još jednog čitatelja o navodno velikom navažanju otpada na području Sesveta koji ćemo nakon provjere objaviti. Na žalost, čini se da su Sesvete postale veliko ilegalno odlagalište građevinskog otpada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account