Ivica Fišter u radionici Ostvarenja održao kratki tečaj slikanja na staklu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.2.2020. 16:26:09
Ivica Fišter u radionici Ostvarenja održao kratki tečaj slikanja na staklu

Foto: Ostvarenje

Naš ugledni slikar naive, Vugrovčanin Ivica Fišter održao je tečaj sikanja na staklu, zanimljive tehnike koju su najčešće upotrebljevali i naši velikani naive.



U prostoru Gimnazije Sesvete u petak navečer mnogi prstići i prsti kistom su vukli po pripremljenim stakalcima ostavljajući trag boje prema unaprijed zamišljenoj viziji budućeg djela. Potaknuti uputama Ivice Fištera koji je ugled i slavu stekao i izvan granica naše zemlje, nastajali su zanimljive sličice i slike.


Mnogi mali i veliki Sesvećani imali su ovdje priliku po prvi puta susresti se s tehnikom u svijetu poznate i cijenjene Hrvatske škole naive.


Cijelu ovu lijepu sesvetsku priču organizirala je voditeljica Ostvarenja, akademska slikarica Sanela Đurinec Raič. "Ova radionica je uvod za pripreme dobrotvorne i edukativne radionice koju ćemo uskoro održati na Cvjetnom trgu u Zagrebu i gdje će sav prihod od prodaje naših oslikanih stakalaca ići udruzi Crveni nosovi koji, podsjetimo, svojim nastupima po bolnicama unose boje u sivilo dugih bolničkih dana teško bolesne djece.


Više fotografija s ovog vrlo pozitivnog događaja pogledajte na fb stranici Ostvarenja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account