Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama sesvetske župe.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2017. 15:33:17
Početak: 23.09.2017. 10:00
Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama sesvetske župe.

Foto:

Dobrovoljno darivanje krvi bit će održano u subotu, 23. rujna od 10 do 12,30 u prostorijama župe Svih Svetih. 



Po prvi puta u Sesvetskoj povijesti jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će održana u prostorijama sesvetske župe. Rezultat je to dogovora tajnika društva Crvenog Križa Sesvete Željka Turčića i sesvetskog župnika vlč. Marija Miglesa. 


Vlč. Migles i sam je dobrovoljni darovatelj krvi. Cijela je priča započela još na proljeće prilikom dolaska župnika na davanje krvi. Dogovoreno je tada da bi se akcija mogla održati na jesen. Uz nju bila bi pripremljena i prava mala zakuska s roštiljadom ili nečim sličnim. 


Sesvete u odnosu na broj stanovnika ima relativno mali broj dobrovoljnih darovatelja krvi, pa je i ovo jedan od načina da se pokuša utjecati na svijest ljudi kako je dobro činiti dobro, kako je dobrovoljno darivanje krvi jedno od najvećih mogućih plemenitih čina pojedinca, jer dati dio sebe neznancu u zdravstvenoj nevolji najviši je stupanj ljudstkosti, kako u svjetovnom, tako i u duhovnom smislu. 

Stoga poziv svim zdravim punoljetnim građanima, dođite ove subote između 10  i 12,30 na akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Create Account