Izvrstan odaziv na darivanje krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2019. 10:42:42
Izvrstan odaziv na darivanje krvi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Crveni je križ jučer u Sesvetama održao akciju dobrovoljnog darivanja krvi uz izvrstan odaziv.



Čak 82 građana odazvalo se na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju je Crveni križ organizirao, a Zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba proveo u prostorijama Udruženja obrtnika Sesvete u Ninskoj ulici.  


I po ovom broju vidljivo je da davalaštvo krvi u Sesvetama polako raste, da se na akcije odaziva sve veći broj naših sugrađana uz napomenu da krv mogu dati samo apsolutno zdrave punoljetne osobe do 65. godine života. Upravo zbog i najmanjeg zdravstvenog poremećaja liječnik transfuzijske ekipe jučer je odbio 18 građana koji su se odazvali akciji. Razlozi su uglavnom bili previsok ili prenizak tlak, preniska razina željeza u krvi ili čak posjet stomatologu i popravljanje zuba u prethodno kratko vrijeme. 


Dakle, na jučerašnjoj akciji prikupljeno je 64 doza životno važne tekućine koje su darovatelji velikodušno i nadasve humano poklonili neznancu u zdravstvenoj nevolji. 


Na akciju se odazvao i jedan novi darovatelj.


"Ja sam sad prvi puta dal krv, videl sam da to nije niš strašno i ako time i malo pomognem nekome koje je to potrebno mislim da sam napravil veliku stvar, stoga i ovim putem pozivam sve naše sugrađane da se odazivaju na akcije davanja krvi, jer je to možda i najhumaniji čin kojeg jedan čovjek može napraviti za drugog", rekao nam je sveprisutni i poznati Darko Židak inače predsjednik sesvetskog Udruženja obrtnika, odbivši pri tom slikanje što je za njega vrlo čudno jer je vrlo često njegove slike završavaju u medijima ili na društvenim mrežama, dodajući da je za njega ovaj put to vrlo osobni čin, pa možda drugi puta...


Šef sesvetske ispostave zagrebačkog Crvenog križa Željko Turčić vrlo je zadovoljan odazivom. "Najtoplije zahvaljujem svima koji su se odazvali na akciju i dozom svoje krvi nekome možda spasili život", rekao je Turčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account