Jedini Prigorec u vaterpolu: Kristian Lipar nakon Mladosti i Medveščaka po drugi puta u Solarisu!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2018. 12:32:42
Jedini Prigorec  u vaterpolu: Kristian Lipar nakon Mladosti i Medveščaka po drugi puta u Solarisu!

Foto: Matija Lipar

Prigorci su se bavili i bave raznim sportovima, u nekima su pojedinci osobito uspješni, no još nikad nije bilo velikih igrača vaterpola iz našeg kraja, sve do Kristijana Lipara, javlja nam Matija Lipar.


Kristian Lipar, dvadesetosmogodišnji mladić iz Prepuštovca jedini je Prigorec u Hrvatskom vaterpolu. Svoj sportski život započeo je već od pete godine života trenirajući plivanje u Plivačkom klubu Dubrava. U bazenu od samo 17 metara treniralo se dva puta dnevno uz dodatne suhe treninge. Maleni bazen, za ovog dvometraša nije bio nikakav problem, svoje uspjehe nizao je za redom. Uz trenera Kežmana postao je višestruki državni prvak i rekorder. Nakon mnogobrojnih uspjeha prelazi u vaterpolo gdje s juniorskom ekipom Medveščaka postaje državni prvak (Medveščak - Jug 7:3). 


Kao kapetan Medveščaka 2016/2017 prvi puta odlazi u VK Solaris gdje je te sezone bio najbolji strijelac Šibenčanina, te treći strijelac Prvenstva Hrvatske! Nakon prošlogodišnje sezone u Mladosti, a od zime i Medveščaka, prije mjesec dana ponovno prelazi u Solaris koji se  silno pojačao te ulazi u ovu sezonu s visokom ambicijama. 


Vjerujemo da će mnogi, osobito Prepuštovčani upravo zbog Kristijana  početi navijati za Solaris.



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 12:52:02

Create Account