Još o gradnji sesvetskog kolektora - Službeno priopćenje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2017. 10:12:44
Još o gradnji sesvetskog  kolektora - Službeno priopćenje

Foto: Sesvete danas

Iz ureda direktora Vodoopskrbe i odvodnje stiglo nam je priopćenje o projektu izgradnje magistralnog kanalizacijskog kolektora Sesvete - Centar za pročišćivanje otpadnih voda (CUPOV), koje prenosimo u cijelosti:


U tijeku je projekt Izgradnje transportnog kolektora Sesvete - CUPOV s precrpnicom PC Sesvete i rasteretnog objekta s retencijskim kanalom na kolektoru Sesvete.

 Vrijednost investicije iznosi 46.933.691,51 kn, a rok izvođenja je 460 dana (planirani rok dovršenja 6/2018.god.).

Riječ je o armiranoj betonskoj građevini ukupne dužine 370 m, TRANSPORTNOM KOLEKTORU ukupne dužine 2046 m te crpnoj kapaciteta 2000 l/s.

 Izgradnjom navedenih objekata osigurat će se prihvat otpadnih voda dijela Sesveta na CUPOV - približno 40% otpadnih voda Sesveta pročišćavat će se na uređaju.  

Završetkom projekta stvorit će se uvjeti za realizaciju projekta koji je pokrenula Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. u sklopu pripreme projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje EU u programskom razdoblju strukturnih fondova od 2014.g. do 2020.g. (Aglomeracija ZAGREB - PROŠIRENJE KANALIZACIJSKE MREŽE ISTOČNOG PODRUČJA GRADSKE ČETVRTI SESVETE - SLIV POTOKA ČRNEC), a obuhvaća rekonstrukciju dijela postojeće, kao i izgradnju nove kanalizacije u Sesvetama.


Projektna dokumentacija dati će cjelovito rješenje objedinjenog sustava odvodnje predmetnog područja koji će biti prihvaćen na transportni kolektor (koji se trenutno gradi), a odvesti će otpadne vode cjelokupnih Sesveta na CUPOV.

 
Također, navedenim aktivnostima stvorit će se uvjeti za priključenje naselja Resnik kao i naselja Ivanja Reka čije će se vode također odvoditi na CUPOV.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account