Kanalizacijska infrastruktura Sesvete – Sesvete istok u punom je "papirnatom" zamahu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2017. 10:47:32
Kanalizacijska infrastruktura Sesvete – Sesvete istok u punom je "papirnatom" zamahu

Foto: Ilustracija

Veliki projekt investitora Vodoopskrba i odvodnja na izgradnji objekata odvodnje i rekonstrukcije magistralnog vodovoda, bit će u dijelu projektiranja sufinanciran EU fondovima.



Idejni projekt za izgradnju i rekonstrukciju sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda-Spoj sustava odvodnje Sesvete-istok na CUPOV grada Zagreba je izrađen i vlasnici parcela na trasi spomenutih objekata mogu doći na uvid u idejni projekt u ponedjeljak, 4. prosinca u vremenu od 9 do 12 sati. Link za pozivnicu je na dnu ovog teksta.


Izgradnja kanalizacijske mreže u trupu Dugoselske ceste predviđena je projektom "Proširenje kanalizacijske mreže istočnog područja Gradske četvrti Sesvete" u sklopu projekta sufinanciranog novcima EU fondova za projekt "Priprema projektno – studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za anglomeraciju Zagreb i anglomeraciju Glavničica". Grada Zagreba.


Projektom je obuhvaćeno projektiranje izgradnje i rekonstrukcije oko 65 km kanalizacijske mreže sa svim pripadajućim objektima i odvodom otpadnih voda na Centar za upravljanje otpadnim vodama (CUPOV) grada Zagreba odnosno kolokvijalno rečeno pročistač. 


Cilj tog projekta, kako navodi investitor, jest proširenje i i uspostava kvalitetnog i funkcionalnog sustava odvodnje na području tog dijela Sesveta s odvodom otpadnih voda na CUPOV.


Budući kanalizacijski sustav podrazumijeva i gradnju više retencijskih bazena spojenih na zajednički sustav i odvod na CUPOV. Uz polaganje kanala odvodnje u trup Dugoselske, rekonstruirat će se i magistrali vodovod smješten također u istoj prometnici izgrađen od azbest-cementa, a metoda rekonstrukcije bit će uvlačenje cijevi od suvremenog materijala u postojeću cijev, što daleko smanjuje troškove rekonstrukcije. 


Ovi veliki infrastrukturni zahvati u trupu Dugoselske, ustvari su preteča buduće velike  rekonstrukcije spomenute prometnice uz koju će biti izgrađeni, naravno nogostupi, ali i biciklističke staze. 


Procijenjena vrijednost radova investitora Vodoopskrba i odvodnja za spomenuti projekt je oko 38 milijuna kuna. 


U nastavku je link na poziv vlasnicima parcela za uvid u idejni projekt s popisom svih parcela čiji vlasnici mogu pristupiti uvidu.


Kliknite na Link


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account