Kardinal Bozanić predvodio misno slavlje u Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2018. 17:14:53
Kardinal Bozanić predvodio misno slavlje u Jelkovcu

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije i fb Milan Bandić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas župu Svetog Ivana Pavla II. u Jelkovcu, a više stotina vjernika te župe okupilo se u prostoru atomskog skloništa, u kojem se zbog do sad neigrađene župne crkve odvija sav život i aktivnosti župne zajednice.



Prije početka euharistijskog slavlja dobrodošlicu kardinalu Bozaniću izrazio je domaći župnik vlč. Josip Horvat, a kardinal Bozanić je istaknuo kako slavlje u Jelkovcu sliči na Betlehem. 


U svojoj je homiliji, govoreći o današnjem blagdanu Svete obitelji, rekao je kako taj blagdan u središte stavlja važnost obitelji u današnjem društvu i u Crkvi. Sveta obitelj, rekao je kardinal, bila je posebna obitelj jer je na poseban način izabrana u Božjoj providnosti. U toj obitelji bili su i Marija i Josip, što pokazuje kako su za razvoj djeteta potrebni i majka i otac. 


Istaknuo je među ostalim potrebu da roditelji zajedno sa svojom djecom dolaze pred Boga. 


- Koliko je potrebno da vi, roditelji, što više nalazite vrijeme za svoju djecu, da s njima budete sami, da ih slušate, da čujete njihova pitanja i promišljanja. To je sveto vrijeme koje je potrebno u obitelji, rekao je, uz ostalo, Bozanić u svojoj homiliji koju je prenio tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


Kardinal Bozanić naglasio je kako bi želio da početak gradnje crkve, posvećene papi Ivanu Pavlu II., bude s 2019. kada se obilježava 25. obljetnica prvog Papina pohoda Hrvatskoj.


Na misi među mnogobrojnim vjernicima bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2023. 12:08:38

Create Account