Karta nadzornih kamera na glavnim prometnicama u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2018. 8:47:34
Karta nadzornih kamera na glavnim prometnicama u Hrvatskoj

Foto: CVH

Započeo je srpanj, kreću godišnji odmori, mnogi će se automobilom nekamo zaputiti, pa je dobro znati gdje su postavljeni video radari.



Sama lokacija radara  odnosno nadzornih kamera nije nikakva tajna. Naprotiv, mjesta na koja se postavljaju i na kojima su postavljeni javno su objavljena i dostupna na internetu. Ovdje su na karti prikupljeni svi podaci o trenutačnim pozicijama nadzornih kamera za mjerenje brzine vozila.

Kamere su najčešće postavljene na najopasnijim mjestima na prometnicama i prije svega imaju preventivnu ulogu. Dakle intencija je da svi znaju gdje su kamere postavljene, kako bi se na tim crnim točkama smirio promet i time preventivno djelovalo na sprječavanje prometnih nesreća.  No, ako netko od vozača ne poštuje propise, to kamere zabilježe i slijede sankcije. 

Dakle, dobro je proučiti pozicije policijskih kamera kako bismo barem na tim dijelovima vozili propisno i bili sigurni u prometu.

Sretan vam put ma kamo krenuli. 

Obzirom da je naslovna slika karte kamera premala da bi se jasno vidjele sve pozicije, kartu u većem formatu možete preuzeti ovdje.

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account