Kašina proslavila Petrovo, Bozanić predvodio misno slavlje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2020. 9:46:55
Kašina proslavila Petrovo, Bozanić predvodio misno slavlje

Foto: Sesvete danas i ZIPS-dron

Tradicionalno se za blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika kašinske župe priređivala velika narodna svetkovina koja je ove godine zbog poznatih razloga izostala, a blagdan je proslavljen svečanim misnim slavljem.


Svečan misno slavlje na blagdan sv. Petra i Pavla u ponedjeljak, 29. lipnja u predvečernjim satima predvodio je u kašinskoj župnoj crkvi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u pratnji svećenika sesvetsko -  vugrovečkog dekanata.  


Uz brojne vjernike iz ove i okolnih župa, misnom slavlju nazočio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman uz kojeg su bili donedavni zastupnik u Hrvatskom Saboru Miroslav Tuđman, ratni zapovjednik u Vukovaru Ante Deur, donedavni saborski zastupnik Ante Plazonić, zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota i Radoslav Dumančić. 


Blagdan sv. Petra u Kašini ne propušta niti gradonačelnik Milan Bandić koji je i ovoga puta bio nazočan misnom slavlju. U njegovoj su pratnji bili vijećnica u gradskoj skupštini Natalija Prica Oreški, ratni zapovjednik "Tigrova", general Jozo Miličević, pročelnik GU za školstvo Ivica Lovrić i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. 


Župna crkva u Kašini, kao i filijalna crkva Sv. Jurja u Planini oštećene su u potresu, no oštećenja su sanirana, crkva je obnovljena i ovom prigodom ju je kardinal blagoslovio.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2023. 9:27:25

Create Account