Kašinčanke treće na Vatrogasnoj olimpijadi!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.7.2017. 9:36:49
Kašinčanke treće na Vatrogasnoj olimpijadi!

Foto: Natjecateljice s trenerom Kenfeljom u Villachu, DVD Kašina

Iz austrijskog Villacha stižu prekrasne vijesti. Članice natjecateljske ekipe DVD-a Kašina osvojile su fenomenalno treće mjesto!

Nakon dugih priprema i više od 200 treninga u malo više od godine dana, djevojke iz Kašine su u vrhu svjetskog natjecateljskog vatrogastva.

Na poprištu događanja jučer poslije podne prava drama, svi su stiskali palce, ponajviše da cure odrade vježbu bez greške, a potom kakvo vrijeme bude, bude. Imaju one u rukama i 36 sekundi, no za to se trebaju poklopiti sve zvijezde. Većina ih je jučer bila na strani Kašine.

 Djevojke su odradile vježbu za 37,84 sekunde bez greške, što je jako dobro. Jer čemu težiti rekordima, pa zbog brzine odradite vježbu nepravilno i dobijete kaznu 5 ili 10 sekundi što se dogodilo svim slovenskim ekipama, pa i našoj Ribnici. 

Stoga su samo dvije austrijske ekipe bile bolje od naše. Pobijedile su članice Rudensdorf – Berg koje su vježbu odradile bez greške s vremenom 35,51 i pokazale da im trenutačno nema premca u svijetu. Druge su bile također Austrijanke FF Unterstetten s vremenom 37,05. 

Austrija je država s najrazvijenijim vatrogasnim sustavom na svijetu. Njihovi natjecatelj često su zaposleni u određenim institucijama i naodređenim mjestima što im omogučuje da se gotovo isključivo bave vatrogastvom. To je politika bogate austrijske države kako bi im sustav bio što kvalitetniji. U takvoj konkurenciji možemo se samo nakloniti Kašinčankama i reći jedno veliko BRAVO!

Povratak naše reprezentacije predviđen je nakon zatvaranja olimpijade, u kasnijim popodnevnim satima. Vjerujemo da će im Kašinčani prirediti adekvatan doček.



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.9.2023. 13:55:17

Create Account