Kaznena prijava sesvetskom gospodarstveniku zbog stečaja poduzeća

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2019. 17:38:31
Kaznena prijava sesvetskom gospodarstveniku zbog stečaja poduzeća

Foto: Biblia - WordPress.com

Policija je izvijestila o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad 64-godišnjakom zbog stečaja vlastitog poduzeća.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su temeljem kaznene prijave stečajnog upravitelja, podnijete nadležnom državnom odvjetništvu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prouzročenje stečaja“.

 

Naime, sumnja se da je kao vlasnik i direktor trgovačkog društva iz Sesveta tijekom 2013. godine zaključio Ugovor o pripajanju drugog trgovačkog društva iz Sesveta prvo navedenom trgovačkom društvu, iako je znao da trgovačko društvo iz Austrije ima nepodmireno dospjelo potraživanje  prema prvo navedenom trgovačkom društvu i to u iznosu od 1 milijun kuna. Potom je, s namjerom da izbjegne podmirenje navedenog duga, a temeljem Plana podjele prvo navedenog trgovačkog društva iz Sesveta, kao i radi provođenja odvajanja osnivanjem novog trgovačkog društva, tijekom 2013. godine kao jedini član društva na održanoj skupštini donio je Odluku o podjeli društva te o osnivanju novog trgovačkog društva sa sjedištem u Sesvetama u kojem je on jedini vlasnik i odgovorna osoba.

 

Temeljem Plana i Odluke s prvo spomenutog trgovačkog društva prenio je veći broj nekretnina, vrijednosti oko 15 milijuna kuna, na novo osnovano trgovačko društvo, iako je znao da bi te nekretnine činile stečajnu masu te je na taj način novo osnovanom trgovačkom društvu pribavio materijalnu korist u iznosu od oko 15 milijuna kuna, a prvo spomenuto društvo je oštetio za taj iznos.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu ponijeto je posebno izvješće. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.11.2021. 16:23:44

Create Account