Klisović u Sesvetama o prometu, vodovodu, kanalizaciji i Sljemenu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2021. 15:49:00
Klisović u Sesvetama o prometu, vodovodu, kanalizaciji i Sljemenu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović posjetio je u subotu Sesvete gdje je ispred bivšeg Sljemena obećao kao gradonačelnik rješavanje prometne i komunalne problematike.



"U Sesvetama je najveći problem promet, stoga treba odčepiti te čepove produžetkom Branimirove i rekonstrukcijom istočnog ulaza u gradk od Kraljevečkih Novaka", izjavio je Klisović.


Najavio je i rekonstrukciju istočnoga ulaza u Zagreb radi smanjenja gužvi i prometnoga opterećenja, a smatra također kako je za rješenje problema prometa u Sesvetama bitna i denivelacija pruge.


"Sesvete su sada podijeljene na dva dijela koja međusobno ne mogu dovoljno dobro komunicirati, a željeznički su prijelazi toliko zagušeni da ljudi gube sate čekajući da prijeđu prugu stoga je denivelacija visoko prioritetna i to ne samo u Sesvetama, nego i drugdje u gradu", rekao je Klisović.


Istaknuo je i problem vodovoda i kanalizacije. "Više od 20 posto kućanstava nije priključeno na vodovod, a 30 posto na kanalizacijsku mrežu. U 21. stoljeću to nije prihvatljivo i tim pitanjima ću se posebno baviti", dodao je Klisović upozorivši pri tom kako brojna sesvetska kućanstva koja nisu spojena na kanalizacijsku mrežu imaju vlastite septičke jame odakle izravno fekalije ispuštaju u sljemenske potoke koji se bez ikakvoga pročišćavanja ulijevaju u Savu, čime predstavljaju "ekološke bombe", što bi zaustavio pametnom izgradnjom urbanoga vodovodnog sustava.


Klisović također smatra kako su u Sesvetama potrebne nove i bolje javne usluge zbog povećanja broja stanovnika budući da, prema procjenama, u Sesvetama živi oko 100 tisuća ljudi. Oni, po njegovim riječima, moraju imati više od jednoga doma zdravlja, novi dom za starije osobe, treba također jedan novi vrtić, novu policijsku postaju i javnu vatrogasnu postrojbu, a sve to smjestio bi na prostor bivše industrije Sljeme.  "Prostor bivše tvornice Sljeme vidim kao odličnu lokaciju za sve javne usluge koje Sesvetama nedostaju, a koje ću ja kao gradonačelnik dovesti građanima Sesveta", zaključio je Klisović. 

Pogledajte video izjavu Joška Klisovića ispred ulaza u bivši industrijski kompleks Sljeme.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 17:17:24

Create Account