Koncert zajedništva održan sinoć u sesvetskoj kazališnoj dvorani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2017. 13:08:55
Koncert zajedništva održan sinoć u sesvetskoj kazališnoj dvorani

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Bio je to prvi od tri koncerata iz ciklusa 20 let nam je tek, kojim KUD Sesvete obilježava svoju obljetnicu.

Koncert zajedništva održan je sinoć u punoj kazališnoj dvorani u Sesvetama. Uz domaćine, KUD Sesvete, na ovom koncertu kao djeliću cjelogodišnje manifestacije obilježavanja obljetnice, nastupila je i Folklorna skupina Adria iz njemačkog Duisburga. Radi se o udruzi koja djeluje pri hrvatskoj katoličkoj misiji u Duisburgu, a pod pokroviteljstvom Saveza Hrvata Duisburg.

U sat i pol dugačkom koncertu koji je zbog iznimno zanimljivog programa izgledao vrlo kratak, izvedeno je čak 13 točaka, većinom koreografija. Uz pjesme i plesove Sesvetskog i Zelinskog prigorja, domaćini su se predstavili i posavskim plesovima, te plesovima i pjesmama Korduna i  Međimurja.

Mnogim posjetiteljima vrlo zanimljiv je bio program gostiju koju su izveli plesove zapadne Hercegovine, Ličko kolo i tanac, te kolo dubrovačkog primorja. Uz navedeno gosti su još imali prikaz svirke tradicijskih glazbala, gajde, diple, strančice i samice koje je odsvirao tradicijski orkestar Zlatni zvuci FS-a Adria. Imali su gosti i izvrsno žensko, te muško pjevanje, a glazbenim intermezzom predstavili su se i tamburaši KUD-a Sesvete.

Koncert je završen zajedničkim izlaskom svih velikih folkloraša na pozornicu a potom su svi zajedno s publikom u dvorani otpjevali Bože čuvaj Hrvatsku.

Sve u svemu prekrasna glazbena i folklorna večer kojoj su nazočili uz mnogobrojnu publiku predsjednik g.č. Sesvete Dražen Markota, predsjednik ZAFAZA Dragutin Topolovec, te Draženko Pandek.

Jubilarci i domaćini KUD Sesvete večeras će svoje goste iz Njemačke odvesti na koncert Lada, sutra dopodne u 11 sati svi će nazočili na misi nakon čega se gosti vraćaju doma.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account