Kosa ljubavi vlasuljama daruje ljubav djevojčicama i djevojkama bez kose

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2018. 10:04:51
Kosa ljubavi vlasuljama daruje ljubav djevojčicama i djevojkama bez kose

Foto: Udruga Kosa ljubavi

Udruga Kosa ljubavi vlasuljama pomaže djevojčicama i djevojkama bez kose i poziva na donatorski koncert u petak u dvoranu sesvetskog sveučilišta.



Sesvetska udruga Kosa ljubavi bavi se izradom vlasulja od donirane kose, a namijenjene su djevojčicama i djevojkama koje su zbog bolesti ostale bez kose.  Mnoge su dugokose žene, djevojke i djevojčice, kao ova s naslovne fotografije do sad darovale dio svoje kose onima koje nisu bile te sreće da mogu imati uopće, a kamoli dugu kosu.


Udruga „Kosa ljubavi“  osnovana je 2015.godine sa sjedištem u Sesvetama u ulici Ljudevita Posavskog. Bavi izradom vlasulja za djevojčice i djevojke oboljele od malignih i autoimunih bolesti. Vlasulja je isključivo ručni rad. Do danas su predane čak 42 vlasulje. Kažemo čak jer iza izrade svake vlasulje stoje mnogi sati i sati ručnoga rada i puno truda i vještine. Cijena jedne takve vlasulje na tržištu stoji oko 7 tisuća kuna, a udruga svoje vlasulje poklanja najpotrebnijima.  Ako pomnožimo spomenuti broj s brojem do sad izrađeni vlasulja, vidimo koliku je vrijednost, a osobito ljubavi do sada udruga donirala. Također iza udruge je nekoliko korisnih projekata kojima podižu svijest o autoimunoj bolesti naziva alopecija.  


„Ove smo godine odlučili organizirati dobrotvornu priredbu povodom sv. Nikole pod nazivom „sv. Nikola u ritmu plesa”, a koja će biti održana u petak, 30. studenoga s početkom u 19 sati u dvorani Anrodnog sveučilišta Sesvete. Svrha organiziranja je prikupljanje financijskih sredstava za što kvalitetniji daljnji rad udruge. Ulaz se neće naplaćivati će se u kutiju pokraj ulaza u dvoranu moći staviti donacija koliko tko želi i može”, kaže nam predsjednica udruge Biljana Bjelajac Poznić.  


Priredbu su podržali donatori „KRAŠ“, „Maredo grill“, LU-MA vinarija, PROPRINT, Pekarna Volovčica i samo Narodno sveučilište Sesvete donacijom dvorane za održavanje priredbe. Priredbu su podržali i sudionici: Klub mažoretkinja Sesvete, Udruga plesa i mažoret plesa SVETI IVAN ZELINA i Plesna udruga Ninaz iz Samobora. 


„Za našu najmlađu publiku koja dođe na predstavu uz pomoć donatora pripremili male slatke poklone koje će im podijeliti  sam sv. Nikola”, kaže predsjednica pozivajući pri tom sve Sesvećane, velike i male na predstavu i doček sv. Nikole. Ova udruga doista zavrjeđuje podršku javnosti, a osobito nas sugrađana. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account