Kreće projektiranje vrtića Sesvetski Kraljevec, početak radova za godinu dana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.5.2019. 8:54:49
Kreće projektiranje vrtića Sesvetski Kraljevec, početak radova za godinu dana

Foto: Prvonagrađeni rad autora

Na osnovi prvonagrađenog rada s natječaja za idejno rješenje radit će se projektna dokumentacija, a dok je stigla procedura raspitali smo se u nadležnoj gradskoj službi.




 Grad Zagreb je tijekom 2017. godine putem provoditelja Udruženja hrvatskih arhitekaza (UHA) proveo javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, 1. stupnja složenosti natječaj za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec. Na natječaju je kao prvonagrađeni rad odabran rad pod rednim brojem 20, grupe autora: Luka Bekavac, Antun Stahor, Sanja Borisavljević. 


To je ono što je  do sad bilo poznato. Evo što nam je odgovoreno iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet do kuda se došlo u ostvarenju vrtića:


"Sukladno provedenom javnom natječaju za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog rješenja Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec, proveden je pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave s prvonagrađenim radom, prema uvjetima natječaja.


Krajem svibnja očekuje se tzv. ''Objava – Obavijest za dobrovoljnu ex ante transparentnost – javna nabava'' koja ima učinak Odluke o odabiru (žalbeni rok je 10 dana).


Po isteku gore navedenog roka slijedi sklapanje ugovora o izradi projektne dokumentacije - očekivani rok lipanj  2019. godine.  Rok za izradu projektne dokumentacije je 10 mjeseci (travanj 2020.).


Preduvjet za raspisivanje postupka javne nabave za izvoditelja radova na izgradnji vrtića je rješavanje imovinsko - pravnih odnosa na dijelu obuhvata", kaže se u odgovoru na naš upit.


Ovo s imovinskim problemom je sad malo zbunjujuće, jer smo za prethodni napis o toj temi bili informirani da nema takvih prepreka. Možda su u međuvremenu pronađene.  Nadamo se samo da se rješavanje imovinsko - pravnih odnosa provodi, a ne da se s time čeka. Dodatno smo također dobili informaciju da će odmah nakon službenog odabira projektanta biti upućen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. 


Ako bude sve teklo po planu, gradnja bi mogla započeti naredne godine otprilike u ovo doba, iako se prethodno špekuliralo da bi to moglo biti i malo ranije.


Ovaj će se objekt graditi sredstvima za kapitalna gradska ulaganja, a cijeli projekt bio mogao koštati oko 24 milijuna kuna bez PDV-a.  Vrtić bi, prema planu trebao biti kapacitiran za 14 vrtičkih grupa.


Inače, vrtići se mogu financirati i europskim novcem, iz vrlo visokog izvora u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potvrđeno nam je da novca namijenjenog za gradnju vrtića ima više negoli možemo potrošiti, ali ima premalo prijava.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account