Kroz vikend vrlo malo alkohola u prometu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2020. 10:57:24
Kroz vikend vrlo malo alkohola u prometu

Foto: PUZ

Po broju vozača zatečenih pri upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola čini se da vozači sve manje voze alkoholizirani, ili su imali sreće da ih se ne zaustavi. Sesvetska policija izvijestila je da je kroz vikend tijekom provođenja akcije „Alkohol i / ili droge, brzina, sigurnosni pojas i mobitel“ sankcionirala 2

prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola / ili droge i 2 zbog prekoračenja brzine. 


Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,21 g/kg kod vozača, dok kod vozačica nije utvrđen alkohol.


Na području cijele policijske uprave ukupno je prijavljeno 643 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 404 prekršaja nepropisne brzine, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, 13 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 111 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U ponedjeljak, 24. kolovoza oko 3 sata, 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine  upravljao je osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskom avenijom u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom i alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 2,03 g/kg. alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa, uhićen i prepraćen na Prekršajni sud.

 

U subotu, 22. kolovoza oko 2.15 sati, 25-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Jadranskim mostom. Obavljenim nadzorom i alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija od 0,98 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno četiri osobe – test negativan.

 

Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod pet vozača (14,3%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je pet mladih vozača (14,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, pet osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i šest osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2020. 10:53:27

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account