Lopov iz kuće ukrao vrijedan nakit

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2019. 11:10:37
Lopov iz kuće ukrao vrijedan nakit

Foto: Pixabay

Policija je danas izvijestila da je jučer (petak) ujutro iz kuće u Sesvetskoj Sopnici ukraden vrijedan nakit.


Nakon preioda mira, u zadnje je vrijeme ponovo krenuo val provala u kuće i krađa na sesvetskom području, pa je uputno da vlasnici vrijednih predmeta pokušaju kombinacijom raznih zaštita sami zaštititi svoje vrijednosti, a novac (ipak) čuvati u banci, jer je osim ovog slučaja jučer iz obiteljske kuće  Blaškovcu uzkradeno nekoliko desetaka tisuća kuna u novcu.


Priopćenje policije:


U petak, 29. studenoga oko 9 sati u Sesvetskoj Sopnici u Ulici Ivana Sandelića, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, oštetivši 63-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.


Prekjučer smo pak objavili da je prijavljena  krađa vrijednog nakita iz kuće u Lužanu. Visoki policijski službenik s kojim smo o tome razgovarali, a želi ostati nespomenut, rekao nam je da i sami posjednici vrijednih predmeta ili veće količine novca svojom nebrigom ili naivnim odnosnom prema sigurnosti pomažu kriminalcima u počinjenju kaznenih djela. 

Prema njegovim riječima, vlasnici vrijednih predmeta trebali bi kombinirati nekoliko različitih sustava zaštite od provale što uvelike smanjuje mogućnost provale.  Danas doista postoji različite načini zaštite čije uvođenje onima koji raspolažu s većim vrijednostima, ne bi trebao biti problem.



Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 12:56:50

Create Account