Lopovi haraju prigorskim bregima - provaljeno i u vugrovečku crkvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2020. 17:04:46
Lopovi haraju prigorskim bregima - provaljeno i u vugrovečku crkvu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Lopovi su osim u brojne vikendice i kleti, nedavno provalili i u crkvu sv. Mihovila u Vugrovcu oskvrnuvši jedan od unutarnjih grobova.



Nekima očito ništa u životu nije sveto, pa tako niti oskvrnuće grobova. Nedavno su provalili u crkvu sv. Mihovila koja se nalazi na Kocil bregu ponad Vugrovca. Nasilno provalivši teška crkvena vrata podigli su kameni poklopac grobnice koja se nalazi unutar crkve, pri tom je oštetivši. 


"U grobnici su valjda tražili kakvo blago ili tko zna što, neznavši pri tom da u njoj nema ničega, jer su ju kao skrovito mjesto skladišta hrane koristili još zagrebački partizani", rekao nam je zvonar Franjo.


Dakle, očito da su grobove crkve koja je izgrađena početkom 13. stoljeća još davno posjećivali pljačkaši, no to za ovu priču nije važno. Točan datum provale nije utvrđen, jer se crkva koristi povremeno. U današnje se vrijeme mise tu održavaju dva puta godišnje, za proljetno i jesensko proštenje, te za ispraćaje preminulih, jer se oko crkve nalazi vugrovečko groblje. 


Policija je evidentirala provalu, a osim oštećenja vrata i poklopca grobnice druge štete nije bilo. No, činjenica je da prigorskim bregima haraju bande lopova koje provaljuju u kleti i vikendice. Tako je na području Šimunčevca, točnije vinogradskog - vikend naselja Veliki vrh (rubno područje Sesveta i Gornje Dubrave) zabilježeno desetak slučajeva provala, a poneki su vlasnici pretprjeli i velike štete. 


Iz policije pozivaju pak na samozaštitu građana ugrađivanjem protuprovalnih vrata, alarma i češćim obilaženjem svojih nekretnina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 12:56:50

Create Account