Luka se uređuje – dio ul. Jakova Gotovca pred završetkom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.9.2018. 7:48:51
Luka se uređuje – dio ul. Jakova Gotovca pred završetkom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Od izgradnje  sesvetskog naselja Luke nije se toliko gradilo i radio kao sada. Uz Trg Lovre Matačića, pred završetkom je i rekonstrukcija dijela ulice Jakova Gotovca.


Krenule se energetske obnove zgrada, naravno tamo gdje su se stanari dogovorili, Trg Lovre Matačića je pred završetkom, a ovih se dana završava i rekonstrukcija dijela ulice Jakova Gotovca.


„To je ovaj najstariji dio ulice koji je nekada prvi izgrađen. Kolnik je bio već posve uništen, ulica oronula od mnogobrojnih prekopavanja i toliko uska da su se jedva mimoilazila dva osobna automobila”, govori nam stanarka te ulice Mateja Vukmirović koja je u svom mjesnom odboru malo„pogurala” neke projekte. 


Doista, taj stario dio spomenute ulice u svoje vrijeme, a to je bilo šezdesetih godina prošlog stoljeća, kad je njome prolazio tek pokoji „Fićek” ili „Tristač”  (Fiat 1300 tko se toga sjeti) bio je dovoljno širok za taj promet i tadašnja prometala. No već je jako dugo ulica preuska, i u vrlo lošem stanju, te je bila potreba rekonstrukcija koju su stanari već jako dugo zazivali. 


 Mateja Vukmirović  pozvala  je u obilazak radova  predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Stjepana Kazerića da se i sam uvjeri u njihov napredak.


„Nakon ovoga svakako ćemo ići i s uređenjem nastavka Ulice Jakova Gotovca, samo, prema protokolu, jer tako za sada funkcionira sustav, inicijativa treba za to, kao i za sve drugo što bi trebalo napraviti i ovdje i svugdje drugdje treba doći iz mjesnog odbora”, kaže Kezerić. 


Eto upute članovima mjesnih odbora kako već sada trebaju pripremiti planove i želje za narednu godinu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account