Mali folklor na Vugrovečkom Miholju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2017. 12:20:57
Mali folklor na Vugrovečkom Miholju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na ovogodišnjem 12. Vugrovečkom Miholju subota popodne bila je uobičajeno rezervirana za "mali folklor"


Desetak folklornih skupina mališana iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske, ali i gosti iz Bugarske nastupili su na jučerašnjem susretu malih folklonih skupina koji se u sklopu manifestacije održavaju subotom. Djeca i mladi prikazali su što su u proteklih godinu dana naučili u svojim folklornim društvima i izazvali oduševljenje nazočnih. 


Navečer je uobičajeno bila izvrsna zabava uz jaki tempo popularnih Mejaša.


Današnja nedjelja je posljednji, ali i najvažniji dan manifestacije koji je prvenstveno posvećen sv. Mihovilu, zaštitniku Vugrovca, kad uobičajeno se slave dvije mise, ali najznačajnija, ona u 11 sati održava se ne u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog, nego u drugoj vugrovečkoj crkvi sv. Mihovila, odnosno Mihalja kako stari Vugrovčani zovu svog omiljenog sveca. 


Popodne od 15 sati je susret petnaestak folklornih skupina iz gotovo svih djelova Hrvatske, ali i gosti iz Bugarske koji uz jučerašnji nastup s malim folklorom, nastupaju danas i s odraslim.  Uz mnoštvo štandova sesvetskih i okolnih OPG-ova na kojima se nude tradicionalni i ručno izrađeni proizvodi, folklorna skupina Gotali iz Gotalovca (Zagorje) u malom će šatoru prezentirati negdašnji život na prostorima sjeverozapadne Hrvatske. 


Navečer od 20 sati je veselica uz sastav Fijaker. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2022. 12:00:57

Create Account