Mališani u Vugrovcu cvijećem pozdravili proljeće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2019. 13:40:14
Mališani u Vugrovcu cvijećem pozdravili proljeće

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Dječjem vrtiću Vugrovec mališani su danas dopodne zajedno sa svojim roditeljima ili djedovima i bakama sadnjom cvijeća pozdravili prvi dan proljeća.



Roditelji su donijeli cvijeće, zemlju, lopatice, grabljice, kantice i još štošta, a tete su s puno ljubavi i volje usmjeravale djecu  pokazujući  im kako se sadi cvijeće,  tumačile su što nam cvijeće u životu znači, što je to proljeće, a sve to u cilju od najmanjih nogu usaditi djetetu ljubav prema prirodi i okolišu, nebili, kada odrastu, ako im do tada ne uništimo ne našu, nego njihovu prirodu,  znali ju očuvati i živjeti s njom u skladu.


Mnogi roditelji, djedovi i bake, koji su mogli došli su dopodne pred vrtić i sa svojim mališanima zajedno sadili čime su im dodatno dali primjer da je dobro, lijepo i korisno posaditi bilje i kasnije uživati i njemu. 


Nakon polusatnog druženja u cvjetnjaku ispred vrtića, stariji su krenuli svojim daljnjim obvezama, a mališani, kako je to već i red, postrojeni k'o vojska prema vrtičkom igralištu nastavljajući igru na današnjem proljetnom suncu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account