Martinje: Sesvećanka napuhala – boli glava

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2017. 14:41:35
Martinje: Sesvećanka napuhala – boli glava

Foto: Matrix World

Martinjski vikend iza nas slavljen je širom carstva svetog Martina, pa tako i na sesvetskom području. 


U mnogim vikendicama, kletima i podrumima odzvanjala je pajdaška popijefka stopljena s tradicijskim ceremonijama martinjskih biškupa prigodom krštenja mošta u mlado vino. Pri tom su mnogi veseljaki malo dublje nos porinuli v kupicu. Nije to niš prestrašno, to se i inače dela na takšnim špelancijama, problem je kad čovek se na fajruntu zmisli da mora doma pelati se z autom.

E sad nastaju problemi. Gde su patrole, vrag ih zel? Kaj nemreju doma spati? To su samo neka pitanja koja si postavljaju veseli vozači, no malo tko si je tada postavio pitanje zašto si nije organizirao prijevoz, a znao je kamo ide. Mnogi su također, lakonski mislili da ne budu baš oni imali nesreću naletjeti na policijsku prometnu ophodnju.

A policija je lijepo najavila, a većina medija prenijela najavu o policijskoj akciji Martinje. Evo i rezultata koji ustvari i nije toliko loš koliko se možda moglo očekivati, a treba svakako priznati da su pojedini veseli vozači zacijelo imali i sreću, jer su zaobišli policijske kontrole.

Sesvetska policija je tijekom provođenja akcije kroz protekli martinjski vikend na razini PUZ-a sankcionirala jedanaestero prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 12-ero prekršitelja prekoračenja dozvoljene brzine, te 9 ostalih prekršaja.

Zanimljivo je da je ovaj put najviše promila napuhava vozačica, a ne vozač. Pretpostavljamo, vraćajući se s jedne takve veselice napuhala je 2,11 g/kg alkohola u organizmu dok je kod muškaraca najviša koncentracija iznosila 1,57 promila. 

Vozačica je prema propisima (pretpostavljamo) zadržana do otriježnjenja, a danas je protiv nje policija podnijela prijavu nadležnom prekršajnom sudu. Živjeli!


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account