Martinjski vesejak u Žerjavincu napuhao dva i pol promila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2020. 10:43:20
Martinjski vesejak u Žerjavincu napuhao dva i pol promila

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora vozača na alkohol tijekom proteklog martinjskog vikenda.



Najveća zabilježena koncentracija alkohola u subotu bila je kod 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na raskrižju ulica Žerjavinec i Omladinske dok je u organizmu imao 2,49 g/kg alkohola.


Inače apsolutni rekorder ne samo ovoga vikenda, nego u cijeloj ovoj godini zatečen je na području Svete Nedjelje.  Tamo je 64-godišnjak pod utjecajem alkohola (4,16 g/kg) upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka te je tijekom vožnje sletio u kanal. U prometnoj nesreću nastala je materijalna šteta. Vozačka dozvola je 64-godišnjaku oduzeta na 12 sati te je smješten u posebnu prostoriju na otrežnjenje. 


Kad je riječ o vozačicama, u subotu 14.  studenoga 2020. godine oko 2 sata, 24-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola (1,39 g/kg) upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Remetinečkom cestom u smjeru juga. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije 18 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 16 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Od 109 prekršaja vozača s alkoholom u krvi kod 16 vozača (14,7%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 16 mladih vozača (14,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


U dane Martinja i proslave narodnog običaja kršenja mošta, od 13. do 16. studenog 2020. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je pojačana provjera alkoholiziranosti sudionika u prometu, usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje s nedopuštenom koncentracijom  alkohola u prometu i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice teških prometnih nesreća.

 

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 662 prometna prekršaja, od čega 109 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 200 prekršaja nepropisne brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 7  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 7 pod zabranom, 26 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 242 ostala prekršaja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account