Ministar Butković u Sesvetama o problemima prometa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2018. 14:16:54
Ministar Butković u Sesvetama o problemima prometa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas u podne posjetio je na sat vremena Sesvete kako bi porazgovarao o prometnim problemima.


Uz pomoć privatnih veza, jer jedino čini se, tako to kod nas ide, predstavnici naše gradske četvrti i udruge Zelene i plave Sesvete čija je inicijativa bila današnji sastanak, pozvali su ministra da dođe i osobno se uvjeri u neke komunikacijske naše svakodnevne probleme.


Domaćini su ministra upoznali sa stanjem željezničkog prometa, te potrebama koje već dugi niz godina opterećuju cijelo Prigorje, ali i šire. Potrebe u željezničkom segmentu Sesvećanima su opće poznate i nećemo ih  posebno nabrajati od izgradnje novih postaja, rekonstrukcije kolodvora i javnog zahoda, do potrebnih nekoliko deniveliranih prijelaza. 


Ministar se tijekom razgledavanja kolodvora neugodno iznenadio kada je vidio u kakvom je stanju sesvetski kolodvor i u kakvim uvjetima ljudi čekaju vlak, ali i radnim uvjetima zaposlenih na kolodvoru. Upoznat je i s projektom Zelene i plave Sesvete, posebice u dijelu buduće rekonstrukcije cijelog kompleksa Sljemena sa svim institucijama koje će biti preseljene u taj prostor, a informiran je i o potrebi žurnog nastavka izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica koja bi također trebala imati pozitivne učinke na promet kroz samo Sesvete.


Na žalost ministar i njegovo ministarstvo nisu nadležni za gradske, pa tako ni sesvetske cestovne probleme, no informiran je o projektu obilaznice samog centra Sesveta u vidu produžetka Branimirove ulice na čemu se u zadnje vrijeme intenzivno radi i uskoro, možda već i za tjedan dana doznat ćemo i neke novine o određenim pomacima u smislu rješavanja imovinsko pravnih odnosa.


Koliko je ovaj sastanak bio važan govori i činjenica da je ministar Butković u Sesvete doveo i svog pomoćnika zaduženog upravo za cestovno – željeznički resor Josipa Bilavera. Uz njih nazočan je bio Zvonko Milas iz Vlade RH, te Toni Biluš, pomoćnik pročenice gradskog Ureda za gospodarstvo. Delegaciju domaćina činili su: Dražen Markota, zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete, Ante Plazonić, koordinaror za izgradnju produžetka Branimirove ulice i čelnici udruge Zelene i plave Sesvete Anto Damjanović i Radoslav Dumančić. 


Zaključak sastanka da se već u petak dopodne na sastanku nađu predstavnici Sesveta, navedenog ministarstva, gradskih ureda, željeznice i Hrvatskih cesta. Na taj bi sastanak na kojem će u prvom dijelu nazočiti i sam ministar, svi pozvani trebali donijet konkretne projekte, da se vidi što je sve do sada učinjeno i kako dalje.


"To sve što sam ovdje čuo moramo maksimalno ubrzati i zato sam naložio svom pomoćniku da sazove sastanak s konkretnim projektima da se što intenzivnije krene s realizacijom navedenoga. Za novce se nemojte bojati, novaca ima, posebice onih europskih, a nama fale projekti koje bismo financirali europskim novcem, zato je ovo vrlo vrijedno, jer vidim da već imate gotove projekte i stoga ćemo sva ta pitanja o kojima smo danas razgovarali maksimalno ubrzati", izjavio nam je ministar Butković dodajući kako će i osobno povremeno nadgledati razvoj projekata u Sesvetama.


"Domaćini su me upoznali da s 92 tisuće stanovnika, koliko Sesvete broje ovog trenutka, da ste grad bili bi četvrti po veličini u RH i moramo upregnuti sve snage u rješenje danas iznesenoga. Čvrsto vjerujem da bismo sa snažnijim stavljanjem željeznice u funkciju gradskog prijevoza riješili dio cestovnih prometnih problema i dat ću zadatak HŽ-u da porade i na tome, a infrastruktura koje se pri tom mora izvesti svakako će biti prioritet", zaključio je Butković izrazivši pri tom nadu u zajedničku sinergiju sa Zagrebom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account