Ministar Goran Marić posjetio danas Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2018. 17:24:06
Ministar Goran Marić posjetio danas Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ministar državne imovine Goran Marić boravio je danas u Sesvetama gdje je posjetio nekoliko lokacija državne imovine.



Na poziv udruge Zelene i plave Sesvete, ministar Ministarstva državne imovine Goran Marić posjetio je danas Sesvete, kako bi osobno posjetio i uvjerio se o stanju najvećih parcela državne imovine, te saslušao ideje i želje Sesvećana što s tom imovinom napraviti. Dočekali su ga čelnici udruge ZIPS Ante Damjanović i Radoslav Dumančić, koordinator za izgradnju Barnimirove Ante Plazonić i zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota.


Svi zajedno  posjetili obišli su prostore negdašnje vojarne odnosno vojna skladišta: Gliboki jarek, površine 19 hektara (ha), Šija vrh, 8,5 ha, i Sesvetska Sopnica 6 ha. Domaćini su ministru također pokazali državno zemljište u Kelekovoj ulici površine jednog hektara odnosno 10 tisuća kvadrata.


Fokus je ipak stavljen na dio kompleksnog projekta ProGireg kojim će u budućnosti biti revitaliziran cijeli kompleks Sljemena, a u razgovorima koji su vođeni s ministrom tema je bio dio tog projekta, a to je izgradnja zgrada suda i policijske postaje. Stoga su uz ministra i domaćine sastanku nazočili pomoćnica ministra pravoduđa Sandra Kulić i predsjednica Općinskog suda Sesvete Sanja Zec.


„Zahvaljujući entuzijazmu stanovnika Sesveta, dobio sam potpune informacije o već 25 godina zapuštenoj državnoj imovini. One će nam pripomoći u realizaciji i aktivaciji bivših vojarni i ove parcele u Kelekovoj. Ideja izgradnje policijske postaje i općinskog suda je sjajna. Kontaktirat ću resorne ministre i konzultirati se oko navedenih projekata. Ukoliko smatraju da su prijedlozi ostvarivi, rado ćemo krenuti u njihovu realizaciju, a s Gradom Zagrebom sigurno neće biti nikakvih problema jer s njima imamo sjajnu suradnju“, rekao je ministar Marić, dodajući na naše potpitanje da se s realizacijom dogovorenoga kreće odmah. 


„Zahvaljujem ministru Mariću što je danas posjetio Sesvete, te iskazao spremnost sudjelovati u rješavanju sesvetskih poteškoća i problema na način da se ta imovina stavi u funkciju. Ministrovo izlaženje na teren i održavanje sastanka dobar je primjer rješavanja predmeta. Smatramo da je izgradnja zgrade suda i policije za nas vrlo nužno, te da će se time, ali i drugim projektima koje smo pokrenuli ili pokrećemo podići standard građana Sesveta“, kazao je zamjenik predsjednika udruge ZIPS Radoslav Dumančić.  


Zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota pozrdavio je dolazak ministra Marića u Sesvete. "Ovo je već treći ministar koji je u zadnjih pola godine posjetio Sesvete, što je jako dobro, jer sad će se stvari puno brže i bolje početi ostvarivati, što je i sam ministar već najavio", rekao je Markota.


Na sastanku u prostoru Šahovskog kluba nakon obilaska lokacija, utvrđen je hodogram aktivnosti za Ministarstvo državne imovine i za Sesvete u cilju što brže realizacije privođenja svrsi navedenog državnog zemljišta odnosno izgradnje zgrada policije i suda. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2022. 14:35:25

Create Account