MRK Sesvete proslavio u srijedu navečer dvadeseti rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.2.2020. 9:55:32
MRK Sesvete proslavio u srijedu navečer dvadeseti rođendan

Foto: Sesvete danas

U sportskoj dvorani Jelkovec nakon večernjeg treninga proslavljena je dvadeseta godišnjica osnutka kluba.



Nakon redovnog večernjeg treninga i međusobne utakmice prve i druge momčadi, rođendanskom tortom i pjenušcem kojeg su popili uglavnom vodstvo i prijatelji kluba, a igrači sokove i pokoje pivo, proslavljen je dvadeseti rođendan sesvetskog rukometnog kluba. 


Upravo 5. veljače 2000. godine i formalno je osnovan klub koji je, kao i svi klubovi od osnivanja, počeo od najnižeg ranga, da bi u zadnje tri godine igrao u najvišem hrvatskom rukometnom rangu, Paket 24 Premijer ligi. 


Kratki pozdravni uvod prije rezanja torte održao je tajnik kluba Marko Ćurković, svojedobno i sam rukometaš u svom klubu u kojem je njegova osnutka trenirao i igrao kao dječak. Nismo planirali nikakve velike proslave, jer to ovog trenutka nije važno, sad smo koncentrirani samo na prvenstvo u prvoj postavi, ali i na druga natjecanja, rekao nam je predsjednik kluba Josip Ćurković.


Dvadeset godina nakon osnutka klub ima jedan od najvećih pogona u državi. U njemu trenira i igra više od 300 rukometaša od najmanjih do prve postave. Trenutačno se prva momčad nalazi na osmom mjestu u poretku prvenstva, no čini se da će uz trenutačno vrlo povoljnu atmosferu u klubu i zalaganje igrača ispuniti prvi cilj, a to je ostanak u ligi, što osnovno ali i najteže novim klubovima koji dosegnu taj rang. 


"Ma i sami ste svjedoci većine klubova koji osvoje niži rang, uđu u ovu elitu i onda naredne godine ekspresno ispadnu. Mi smo se uspjeli održati i evo nas u trećoj sezoni u kojoj vjerujem da ćemo opstati, te u narednim sezonama i napredovati, a nadam se uskoro zaigrati i neke europske utakmice, jer to je onaj konačni cilj, međunarodni susreti u Sesvetama", rekao nam je tajnik Ćurković.


Još da građani Sesveta svojim dolaskom malo više daju potporu svom klubu na utakmicama bilo bi bolje i ljepše. Navijače, dakako, treba odgajati, a kako se u Sesvetama navija za svoj klub najbolje znaju sesvetski košarkaši koji su na prošloj utakmici podržali i rukometaše, te dali primjer i iskustvo. Vjerujemo da  će uskoro na utakmicama u Jelkovcu  biti i puna dvorana, jer svi u klubu svojim radom, a i rezultatima to zaslužuju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account