Na Cvjetnu nedjelju prisjećanje kod spomenika na poginule Sesvećane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2019. 17:01:24
Na Cvjetnu nedjelju prisjećanje kod spomenika na poginule Sesvećane

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Danas na Cvjetnu nedjelju već tradicionalno Hrvatska žena ogranak Sesvete organizirao je prisjećanje na poginule Sesvećane kod spomenika na križanju Zagrebačke i Bistričke.



Udruga Hrvatska žena, ogranak Sesvete i ove je godine, već dvadesetu godinu organizirala prisjećanje na poginule sesvetske branitelje, a koje je uobičajeno održano kod spomenika uz križanje Zagrebačke i Bistričke ulice.  Nakon sv. mise u Pastoralnom centru, mnoštvo vjernika okupilo se oko spomenika poginulim braniteljima s područja Sesveta. Predsjednica sesvetske Hrvatske žene Mira Halapa pozdravila je sve nazočne i pozvala na polaganje vijenaca. 


Vijence kod spomenika položili su izaslanik gradonačelnika Milana Bandića Stjepan Kezerić,u ime Gradske četvrti Sesvete vijećnik Mladen Šturlić i Petar Vukelić, predstavnici udruge 144. brigade na čelu s predsjednikom udruge Antom Plazonićem, predstavnice udruge Hrvatska žena, organizacija Sesvete, predstavnice Inicijative za Sesvete na čelu s predsjednicom Zlatkom Trošelj, te članovi obitelji poginulih brasnitelja i braniteljske udruge.


Učenice OŠ Iver pročitale su imena svim Sesvećana poginulih u Domovinskom ratu, a sesvetski župnik preč. Mario Migles potom je predvodio molitvu za poginule.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account