Na dobrotvornom Božićnom koncertu sesvetskih Rotarijanaca pjevala i publika (video isječak koncerta)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2017. 18:31:34
Na dobrotvornom Božićnom koncertu sesvetskih Rotarijanaca pjevala i publika (video isječak koncerta)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rotary klub Zagreb - Sesvete i Narodno sveučilište „Sesvete“ petnaesti su puta u nedjelju navečer organizirali prekrasni dobrotvorni božićni koncert, kako bi okupili ljude dobre volje spremnih pomoći onima kojima je u našoj sredini pomoć najpotrebnija.


Rotary je jedna od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija sa 1,2 milijuna članova u više od 200 zemalja. Sudjeluje u radu Ujedinjenih naroda i jedan je od pokretača UNESCO-a.

Rotarijanci su vodeće osobe iz stručnog i poslovnog života, koje se posvećuju humanitarnim ciljevima te njeguju i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. U Hrvatskoj danas djeluju 53 kluba s gotovo 1300 članova.

Sesvetski Rotarijanci ove godine su u radu naglasili edukaciju i program razmjene mladih. "Uz pomoć klubova partnera (Zagreb Sljeme, Zagreb Maksimir i Velika Gorica), kroz program distriktnih potpora realizirali smo projekt „Roboti osvajaju Vugrovec“ (edukaciju iz robotike), namijenjen štićenicima Kuće sv. Franje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

Uz pomoć kluba partnera Metropolitan te klubova partnera iz SAD-a i Velike Britanije, kroz program globalnih potpora realizirali su stipendiju za poslijediplomski studij iz javnog zdravstva na School of Hygiene & Tropical Medicine u Londonu.  Taklođer, dodijelili su četiri stipendije studentima preddiplomskog i diplomskog studija. Dvoje studenata bilo je na dvotjednoj razmjeni u inozemstvu, u sklopu programa razmjene mladih", posebno je naglasio u uvodnom obračanju uoći koncerta, predstavljajući studente stipendiste predsjednik Rotary kluba Sesvete prof. dr. sc. Zlatko Ulovec. 

U proteklom razdoblju klub je u raznim humanitarnim akcijama ostvario niz socijalnih programa: uklanjanje arhitektonskih prepreka na sesvetskim raskrižjima, uređenje prostorija Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava za pomoć djeci s tjelesnim oštećenjima, uređenje i opremanje prostorija za osobe s posebnim potrebama u Sesvetama, razne donacije Kući sv. Franje u Vugrovcu, pomoć humanitarnoj akciji udruge Veliko srce malom srcu, pomoć udruzi Srce iz Sv. Ivana Zeline, stipendiranje učenika Srednje škole Sesvete i studenata iz Sesveta.

Klupske dobrotvorne aktivnosti usmjerene su na poticaj mladima u lokalnoj zajednici i podizanje kvalitete života djece sa socijalnim ili zdravstvenim problemima u lokalnom okruženju.

Na koncertu u sesvetskoj kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta bilo je i petoro mladih kojima pomaže  Rotary klub Sesvete. Šesti nije uspio stići iz Londona gdje studira zbog problema s avionskim prometom.

Na naposljetku svi u dvorani uživali su u vječno mladim domaćim i svjetskim melodijama, te naravno, naposljetku u izboru nekoliko najljepših božićnih pjesama, a dakako potom i na prigodnoj zakuski u prostoru galerije Obloček.

Prekrasan koncert izveo je sastav Paganini band na čelu s možda najvećim virtuozom violine u našoj zemlji, članu Lado orkestra Emilom Gabrićem Paganinijem, a gost je bio tenor Tvrtko Stipić, član HNK. Koncert je bio toliko lijep da su svima poznate melodije na kraju pjevali zajedno i glazbenici i publika.  


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 15.3.2019. 11:08:11

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account