Na Grohotu HPD Blagus proslavio 34. rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2020. 10:44:16
Na Grohotu HPD Blagus proslavio 34. rođendan

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kod planinarskog doma na Grohotu HPD Blagus iz Blaguše proslavio je u nedjelju 34. rođendan.



Vrijeme ove godine nije poslužilo, a u prilog proslavi nije išla niti aktualna situacija s epidemijom. Međutim, unatoč svega nekoliko desetaka planinara, izletnika, članova društva i mještana okolnih naselja pridružilo se članovima  ovog planinarskog društva u obilježavanju njihova dana. 


Uz planinarski dom u koji se nije masovnije ulazilo, bio je postavljen šator za izletnike gdje se moglo sjesti, odmoriti, pojesti i popiti, a pod velikom sjenicom u kaminu iz kojeg je vatra širila toplinu svirali su domači mužikaši.  "Tak je tu liepe, dečki tak duobre igraju da su čak i žejnske zatancale", rekao nam je Darko Židak ipak ne odgovarajući na pitanje zašto dame plešu same.


U planinarskoj kuhinji skuhan je grah, naravno planinarski, kakav bi drugi i mogao biti. Nakon okrjepe većina je krenula na plato iznad doma gdje je svojedobno napravljena kapela na otvorenom Majke Božje od puta u kojoj je vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić služio misu. Svećenika i njegove pratitelje su od Blaguše do doma terenskim vozilom prevezli pripadnici DVD-a Blaguša.


"Vrijeme je takvo kakvo je, na njega, srećom, ne možemo utjecati, ali ono najčešće ne utječe niti na planinare. Naša proslava je danas i tko dođe dođe, a već unaprijed nam je vlč. Filip rekao da će on doći bez obzira na vrijeme, pa ako bude vjernika za misu dobro, ako ne nikom ništa", rekao nam je predsjednik društva Ivan Levak dodajući kako se nada da će naredni 35. rođendan dogodine proći u puno boljem ozračju kad je u pitanju vrijeme, a osobito epidemijske prilike.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2023. 10:40:25

Create Account