Na kolodvoru u Sesvetama u vlaku napali navijače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2019. 13:20:12
Na kolodvoru u Sesvetama u vlaku napali navijače

Foto: PUZ

Policija je danas priopćila kako je dovršila kriminalističko istraživanje o nasilničkom događaju u kojem je grupa navijača na željezničkom kolodvoru u Sesvetama ušla u vlak i napala navijače drugog kluba.Priopćenje PUZ-a:


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad sedam muških osoba (22, 25, 21, 19, 20, 20) od kojih je jedan maloljetnik radi osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ na štetu četiri muške osobe starosti 32, 31 godinu te dvoje maloljetnika.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pripadnici jedne navijačke skupine u nedjelju 11. kolovoza 2019. godine oko 22 sata na željezničkoj stanici u Sesvetama, dočekali putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Zagreb. Po dolasku vlaka na željezničku stanicu u Sesvetama organizirano su maskirani ušli u jedan od vagona, te su drskim ponašanjem i uporabom teleskopskih palica, boksera i tjelesne snage na javnom mjestu napali oštećene, a koji su kao navijači druge navijačke skupine, bez obilježja, vraćali vlakom s utakmice održane u Koprivnici. Uslijed napada lakše su ozlijedili 31-godišnjaka, 32-godišnjaka i jednog od maloljetnika, dok drugi maloljetnik nije ozlijeđen, a potom pobjegli.

 

Temeljem naloga suda u pretragama doma i drugih prostorija osumnjičenih pronađeni su predmeti pogodni za napad i prikrivanje identiteta, odnosno teleskopska palica, metalna šipka pogodna za napad i dvije kape tzv. fantomke.  

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, odnosno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava, odnosno posebno izvješće.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2020. 18:11:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account