Na kolodvoru u Sesvetama u vlaku napali navijače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2019. 13:20:12
Na kolodvoru u Sesvetama u vlaku napali navijače

Foto: PUZ

Policija je danas priopćila kako je dovršila kriminalističko istraživanje o nasilničkom događaju u kojem je grupa navijača na željezničkom kolodvoru u Sesvetama ušla u vlak i napala navijače drugog kluba.



Priopćenje PUZ-a:


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad sedam muških osoba (22, 25, 21, 19, 20, 20) od kojih je jedan maloljetnik radi osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ na štetu četiri muške osobe starosti 32, 31 godinu te dvoje maloljetnika.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pripadnici jedne navijačke skupine u nedjelju 11. kolovoza 2019. godine oko 22 sata na željezničkoj stanici u Sesvetama, dočekali putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Zagreb. Po dolasku vlaka na željezničku stanicu u Sesvetama organizirano su maskirani ušli u jedan od vagona, te su drskim ponašanjem i uporabom teleskopskih palica, boksera i tjelesne snage na javnom mjestu napali oštećene, a koji su kao navijači druge navijačke skupine, bez obilježja, vraćali vlakom s utakmice održane u Koprivnici. Uslijed napada lakše su ozlijedili 31-godišnjaka, 32-godišnjaka i jednog od maloljetnika, dok drugi maloljetnik nije ozlijeđen, a potom pobjegli.

 

Temeljem naloga suda u pretragama doma i drugih prostorija osumnjičenih pronađeni su predmeti pogodni za napad i prikrivanje identiteta, odnosno teleskopska palica, metalna šipka pogodna za napad i dvije kape tzv. fantomke.  

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, odnosno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava, odnosno posebno izvješće.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.2.2024. 11:17:42

Create Account