Na prostoru Badela gradit će se stanovi, trgovački centar, ugostiteljstvo i još štošta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2018. 23:08:33
Na prostoru Badela gradit će se stanovi, trgovački centar, ugostiteljstvo i još štošta

Foto: Geoportal

Gradska skupština prihvatila je novi Urbanistički plan uređenja (UPU) industrijske zone Badel.


Uz novi UPU gospodarske zone Sesvete sjever, o čemu smo neki dan pisali uz bojazan da bi mogao biti poguban za sesvetsko sajmište, a koji je tek u fazi prijedloga, za zonu Badel usvojena je odluka o izradi UPU-a i investitor će prema njemu moći početi projektirati, tražiti dozvole i sve ostalo potrebno za ostvarenje planirane investicije.


Zanimljivo da je sredstva za troškove izrade UPU-a zone Badel osigurao naručitelj izrade, poduzeće Sara centar Sesvete d.o.o., a čije sjedište nije u Sesvetama nego u Zaprešiću. Inače, spomenuta tvrtka je opunomoćenik da vodi poslove oko UPU-a i druge dokumentacije, a stvarni investitor je poduzeće TPV. Ovo je tek konstatacija, ništa dalje od toga i tko god bio investitor, dobro je da se radi i gradi, te da se što skorije taj danas napušteni i zapušteni prostor privede korisnoj svrsi s urbanistički i estetski prihvatljivom vizurom. 


Zahvat u navedenom prostoru prostoru definiran je Zagrebačkom cestom na sjeveru, koridorom planirane prometnice na istoku, Ulicom kneza Ljudevita Posavskog na zapadu te magistralnom željezničkom prugom na jugu, a zauzima oko 7 ha površine.


Osim dijela uz potok Vuger obuhvat Plana je gotovo u potpunosti izgrađen i komunalno opremljen. U krugu bivše tvornice Badel, osim 5 dijelom uklonjenih spremnika, nalazi se ukupno 14 zgrada. Izvan kruga tvornice, uz Zagrebačku ulicu nalazi se nekoliko obiteljskih kuća i zgrada s poslovnim prostorima i pomoćnim građevinama. Potok Vuger uređen je kao otvoreno korito širine 10-15 metara.


Kada će projekt u konačnici biti realiziran i kako će sve točno izgledati još se ne zna, u fazi je planiranja investitora, no, obzirom da se radi o privatnoj investiciji, izgledno je da bi cijeli projekt mogao zaživjeti za dvije – tri godine.Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2020. 16:13:04

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account