Na Vugrovečkom Miholju održan "U boj, u boj za kotlić moj"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.9.2019. 12:44:10
Na Vugrovečkom Miholju održan "U boj, u boj za kotlić moj"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U sklopu Vugrovečkog Miholja jučer je održano natjecanje braniteljskih udruga u kuhanju "Vugrovečkog kotlića", odnosno gulaša.



Pod motom "U boj, u boj za kotlić moj" jučer je održano natjecanje braniteljskih udruga u pripremanju tradicionalnog "Vugrovečkog kotlića", odnosno gulaša pri čemu je sudjelovalo dvadesetak braniteljskih udruga s područja cijele Hrvatske.


Natjecanje je otvorio predsjednik skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, a nazočnima se obratio i izaslanik gradonačelnika Ivan Rašić i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić.


Nakon četverosatnog kuhanja, stručni ocjenjivački sud sačinjen od troje profesionalnih kuhara: Marije Plafak, Željka Kukučke i Saše Dimitrovića ocijenio je tri najbolja gulaša. 


Prvo mjesto osvojila je udruga Gojka Šuška iz Zagreba, drugi su bili domaćini, UHDDR Sesvete, a treća udruga iz Stupnika. 


Uz gulaš, članovi braniteljskih udruga natjecali su se još u belotu, pikadu i visećoj kuglani.


Nagrade najboljima uručio je savjetnik predsjednice Republike Ante Deur, te saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Organizator susreta bio je UHDDR Sesvete.


Program tradicionalnog Vugrovečkog Miholja nastavlja se danas popodnevnim folklornim susretima, te večernjom zabavom do kasno u noć.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2022. 12:00:57

Create Account