Nakon Martinja manje se pilo - rezultati nadzora prometa kroz vikend

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2018. 14:44:15
Nakon Martinja manje se pilo - rezultati nadzora prometa kroz vikend

Foto: Sesvete danas, arhiva

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora prometa za područje Sesveta i za cijelu Policijsku upravu.



U Sesvetama su policajci zaustavili malo alkoholiziranih vozača, a i oni koji su imali "višak" alkohola nisu napuhali neke velike maligane. Kod vozačica samo je jedna napuhala i to dozvoljenih 0,23 promila. 


Evo izvještaja PP Sesvete i PUZ-a.


U razdoblju od 16.do 19.11.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  9 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 17 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,03 g/kg kod vozača dok je kod vozačica najveća izmjerena koncentracija iznosila je 0,23 g/kg



PUZ:


U noćnim satima u dane vikenda, od 16. do 19. studenoga 2018. na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u cilju suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1.191 prometni prekršaj, od čega je 129 prekršaja vozača s alkoholom, 441 prekršaj nepropisne brzine, 105 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 89 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i četiri pod zabranom, 12 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 407 ostalih prekršaja.


Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


 - u subotu, 17. studenoga u 22.45 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Mosta slobode u smjeru sjevera pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,73 g/kg, isključen je iz prometa.


- u nedjelju, 18. listopada u 2.45 sati, 30-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka pod utjecajem od 1,13 g/kg alkohola u organizmu, isključena je iz prometa.


Droga:


- u nedjelju, 18. listopada u 3.20 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Samoborskom cestom kroz mjesto Rakov potok pod utjecajem THC-a psihoaktivne tvari droge marihuane, oduzeta mu je vozačka dozvola.  Ispod vozačeva sjedala pronađena su dva paketića (0,3g i 0,7g) biljne materije koja nalikuje na opojnu drogu marihuanu. Kod 20-godišnjeg suvozača je pronađeno 19g biljne materije koja nalikuje na opojnu drogu marihuanu. Dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.


Tijekom provedbe akcije šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a jedna osoba je uhićena i prepraćena na prekršajni sud. Devet osoba je odbila preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 129 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  19 vozača (14,7%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentiran je 36 mladih vozača (27,9%) kojim je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account