Nakon više od mjesec dana jutros otvorena sesvetska tržnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2020. 10:16:08
Nakon više od mjesec dana jutros otvorena sesvetska tržnica

Foto: Sesvete danas

Nakon više od mjesec dana kako su sve tržnice zatvorene, jutros, kako je bilo i najavljeno,  otvorena je sesvetska tržnica koja će raditi svakodnevno od 8 do 13 sati.



Točno u 8 sati pušteni su na prostor tržnice prvi kupci koji su strpljivo, kao i oni kasnije čekali u redu na ulazak. Ulaz na tržnicu moguć je jedino s istočne strane, od parkirališta, s time da su epidemiolozi odlučili o izgledu tržnice i maksimalnom broju ljudi koji se u jednom trenutku može naći na tom prostoru.


Uz poštivanje fizičke distance od 2 metra, kupci su disciplinirano dolazili, razgledavali i kupovali potrebno. Na 8 štandova i dvije rashladne vitrine nudilo se raznoliko domaće voće i povrće naših OPG-ova, presadnice povrća, a u vitrinama lako pokvarljivi proizvodi. 


Uz štandove rade i kiosci koji su i ranije radili na na tržnici.


Za sada nitko, koliko znamo, ni od kupaca niti od prodavača nema nekih primjedbi na organizaciju, svi shvaćaju koliko su potrebne takve mjere opreza i to poštuju, rekao nam je vođa tima gradskih tržnica koji rukovode tim prostorom. 


Nakon 13 sati kada tržnica bude zatvorena i prodavači otišli, cijeli prostor detaljno će biti dezinficiran i spreman za nove kupce sutra ujutro opet u 8.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account