Nakon više od mjesec dana jutros otvorena sesvetska tržnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2020. 10:16:08
Nakon više od mjesec dana jutros otvorena sesvetska tržnica

Foto: Sesvete danas

Nakon više od mjesec dana kako su sve tržnice zatvorene, jutros, kako je bilo i najavljeno,  otvorena je sesvetska tržnica koja će raditi svakodnevno od 8 do 13 sati.Točno u 8 sati pušteni su na prostor tržnice prvi kupci koji su strpljivo, kao i oni kasnije čekali u redu na ulazak. Ulaz na tržnicu moguć je jedino s istočne strane, od parkirališta, s time da su epidemiolozi odlučili o izgledu tržnice i maksimalnom broju ljudi koji se u jednom trenutku može naći na tom prostoru.


Uz poštivanje fizičke distance od 2 metra, kupci su disciplinirano dolazili, razgledavali i kupovali potrebno. Na 8 štandova i dvije rashladne vitrine nudilo se raznoliko domaće voće i povrće naših OPG-ova, presadnice povrća, a u vitrinama lako pokvarljivi proizvodi. 


Uz štandove rade i kiosci koji su i ranije radili na na tržnici.


Za sada nitko, koliko znamo, ni od kupaca niti od prodavača nema nekih primjedbi na organizaciju, svi shvaćaju koliko su potrebne takve mjere opreza i to poštuju, rekao nam je vođa tima gradskih tržnica koji rukovode tim prostorom. 


Nakon 13 sati kada tržnica bude zatvorena i prodavači otišli, cijeli prostor detaljno će biti dezinficiran i spreman za nove kupce sutra ujutro opet u 8.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2020. 14:08:05

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account