Neodvezena otpadna plastika odvozi se danas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2019. 12:14:07
Neodvezena otpadna plastika odvozi se danas

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Otpadna plastika nije bila odvezena prema planu s područja Sesveta tijekom jučerašnjeg dana. Iz Holdinga poručuju da se odvozi danas.



Prema novom sustavu odvajanja otpada, građani su dobili plastične vrećice za otpadnu plastiku. U planu prikupljanja otpadne plastike, na području Sesveta Čistoća žute vreće odvozi svakog drugog ponedjeljka u mjesecu. Međutim, jučer nije odvezena zbog čega nam se obratilo više građana. Neki su negodovali, a drugi zaprijetili da će plastiku jednostavno bacati zajedno s ostalim miješanim komunalnim otpadom.


"Mislim da je većina sugrađana postala svjesna potrebe odvajanja otpada, te da su mnogi rado dočekali žute vreće za otpadnu plastiku, a sad nam to nisu pokupili", kaže nam gospođa Ruža. 


U Holdingu su potvrdili da jučer nisu s područja Sesveta prema planu, odvozili plastiku zbog problema u reciklaži. "Imali smo tehničkih problema u reciklaži zbog čega nismo bili u mogućnosti tijekom jučerašnjeg dana prikupljati i dovoziti plastiku na sabiralište. Problem je riješen i danas će svim građanima plastični otpad biti odvezen", izjavila nam je djelatnica holdingovog informativnog centra uz napomenu da građani samo trebaju ostaviti žute vreće na uobičajenom mjestu gdje ih inače ostavljaju ispred svojih objekata i tijekom dana do navečer sve bi trebalo biti riješeno.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account